Hlavní obsah

Rychlý PCR test přímo na letišti? Připravte si 7500 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až 48 hodin trvá vyhodnocení PCR testů na covid-19. To znejišťuje mnohé cestovatele, zvláště poté, co Spojené státy vedle potvrzení o očkování nově požadují při vstupu negativní test ne starší než 24 hodin. Nejzazší možnost je podstoupit test v Praze na letišti. Něco to ale stojí, přičemž jinde v hlavním městě jde zařídit rychlý test i levněji.

Foto: Profimedia.cz

Testovací centrum na Letišti Václava Havla v Praze

Článek

Expresní test s výsledky do dvou hodin nabízí na letišti Václava Havla firma GHC Genetics za 7500 korun. Takovou cenu nasadila už loni.

„Odpovídá to nákladům na náplně a zakoupené velmi nákladné přístroje, které testy provádějí a kterých máme na letišti několik, abychom mohli testovat souběžně. Cena za test není v žádném rozporu se všemi platnými nařízeními, jež definují podmínky PCR testování,“ řekl Právu mluvčí GHC Michal Mikšík.

Liberecký kraj omezil PCR testy pro samoplátce

Koronavirus

Podle firmy je i přes vysokou částku o testy velký zájem, společnost dokonce na svém webu cestovatele varuje, že mohou být i dočasně nedostupné.

Lepší nabídky

Očkovaní lidé mají sice na všech odběrových místech nárok na dva PCR testy měsíčně zdarma, výsledky ale nemusí přijít dřív než za 24 hodin.

Rychlotesty jsou tudíž vždy dražší. Vyplatí se však porovnat nabídky a také se ujistit, že výsledky přijdou i s potvrzením v angličtině. Zájemcům v hlavním městě se nabízejí i jiné možnosti než na letišti, a také levnější.

Babišova vláda proti nově vznikající: Povinné očkování bude

Domácí

Například společnost Covidpoint s odběrem v Praze 8 nabízí testy PCR do 90 minut za 4400 korun. V odběrových centrech společností Anygence/ Prevedig v holešovické tržnici, v centru v Revoluční ulici a před sokolovnou na Vinohradech nabízejí možnost testování s výsledky do šesti (Express Test) nebo do dvou a půl hodiny (Super Express). První vyjde na 3750 korun, druhý na 6950 Kč.

Rychlotesty nabízí i firma Synlab. „Zájemce zaplatí 1490 Kč a variantu Super Express nabízíme pouze na našem pražském mobilním odběrovém místě Cube na Evropské třídě. Odběr musí být proveden do 9.00 a výsledek pak doručujeme do 15 hodin,“ sdělila Právu ředitelka Synlab Kateřina Bílly Danyšová.

New York zavádí povinné očkování pro všechny pracující

Koronavirus

Tato varianta znamená pro zájemce buď si vyřídit test ráno třeba před odpoledním odletem, nebo se spolehnout, že mu výsledek dorazí na e-mail do mobilu během letu.

Reklama

Výběr článků

Načítám