Hlavní obsah

Rakousko a Polsko mají první oběti koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Nemoci Covid-19 podlehl ve čtvrtek ve vídeňské nemocnici 69letý muž, jenž trpěl i jinými chorobami. Nakazil se zřejmě v Itálii, odkud se vrátil. Prvního mrtvého hlásí také Polsko, v Poznani zemřela 57letá žena.

Foto: Profimedia.cz

Infekční oddělení vídeňské nemocnice Císaře Františka Josefa

Článek

Nakažený muž zemřel ve vídeňské nemocnici Císaře Franze Josefa, uvedl krizový zdravotnický tým ve Vídni. Zakázány jsou návštěvy ve všech nemocnicích v rakouské metropoli. Odloženy byly i všechny zákroky, které nejsou urgentní, uvedl list Kurier.

V Česku je 116 nakažených koronavirem

Koronavirus

Počet nakažených v Rakousku prudce stoupl na 302 z 246 nahlášených ve středu odpoledne. V zemi je od středy zrušena výuka na základních školách, stejně jako mateřinky však zůstávají otevřené pro děti, o které by se doma neměl kdo starat.

Policistům také zrušili dovolené.

V nemocnici v Poznani zemřela 57letá žen, která byla ve vážném stavu několik dnů. Také ona trpěla mnoha dalšími nemocemi. V Polsku je zatím koronavirem infikovaných 47 lidí.

Polská vláda ve středu informovala, že od příštího týdne budou na dva týdny zavřeny školy, včetně mateřských a univerzit. Pro veřejnost se také od čtvrtka uzavřely všechny kulturní instituce, jako jsou divadla, muzea a kina.

Ministryně pro podnikání Jadwiga Emilewicz dnes zaměstnavatelům doporučila, aby lidem umožnili co nejvíce pracovat z domova. Toto opatření už platí na státních úřadech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám