Hlavní obsah

Pošta bude zavírat ve čtyři. Zásilky do některých zemí odmítne

• Aktualizováno

Česká pošta od čtvrtka omezí otevírací dobu poboček, zavřou nejpozději v 16:00. Mezi 10:00 a 12:00 budou pošty otevřené jen pro seniory nad 65 let. O mimořádných opatřeních ve středu rozhodl krizový štáb České pošty na videokonferenci, informoval mluvčí Matyáš Vitík. Pošta zároveň odmítne zásilky určené příjemcům v některých cizích státech.

Foto: Novinky

Článek

Česká pošta také od soboty 21. března 2020 do odvolání ruší víkendový provoz všech poboček.

Provozovatelé pošt Partner dostali od České pošty doporučení zavést stejné opatření. Omezení otevírací doby do 16 hodin a o víkendu je v jejich kompetenci.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Krizový štáb také rozhodl, že na základě středečního jednání vlády budou pobočky pošty od 10 do 12 hodin zpřístupněné pouze občanům nad 65 let. „Žádáme všechny ostatní klienty, aby respektovali toto rozhodnutí,” uvedl Vitík.

Česko má 522 případů nákazy koronavirem

Koronavirus

„Žádáme veřejnost, aby pobočky České pošty navštěvovala pouze v nejnutnějších případech a aby omezila nakupování na e-shopech na věci, které nutně v současné době potřebuje,” dodal.

Některé pobočky ale musela pošta kvůli koronaviru úplně zavřít. V současné době jde o 124 poboček ze 3200 pošt.

Do některých zemí nedoručují

Pošta také ve středu oznámila, že některé státy z důvodu omezení mezinárodní přepravy a jejích nedostatečných kapacit přestávají přijímat zásilky z dalších zemí.

„Vyzýváme občany, aby nenakupovali zboží na zahraničních e-shopech v následujících zemích a ani si nenechali z těchto zemí od jiných odesilatelů nic zasílat. Z daných lokalit do České republiky s největší pravděpodobností v následujícím období zásilky ani neodejdou,” uvedl mluvčí.

Zároveň Česká pošta od čtvrtka 19. března 2020 přestává přijímat do své přepravy jakékoli zásilky adresované rovněž do následujících zemí, protože nemůže garantovat jejich převzetí cílovou zemí. Jedná se o Čínu, Izrael, Írán, Jižní Koreu, Arménii, Ázerbájdžán, Uzbekistán, Kypr a Gruzii.

„Vzhledem k aktuálnímu vývoji situace nevylučujeme rozšíření seznamu zemí, kam Česká pošta nedoručuje a odkud zásilky do České republiky nepřichází,” dodal Vitík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám