Hlavní obsah

Portugalsko nabídne turistům vouchery na odklad dovolené

Portugalsko nabídne vouchery turistům, kteří budou muset letos zrušit dovolenou v této zemi kvůli pandemii covid-19. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na vládu. Nabídka bude platit pro turisty, kteří měli rezervovanou dovolenou v Portugalsku letos od 13. března do konce září. Vouchery budou platné do konce roku 2021.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Portugalské hlavní město Lisabon

Článek

Systém, který má pomoci zmírnit ztráty portugalskému cestovnímu ruchu, začne platit v pátek. Vouchery dostanou k přeplánování své dovolené turisté, kteří si ji rezervovali prostřednictvím cestovních kanceláří či akreditovaného ubytování, například hotelů či zprostředkovatele ubytování Airbnb.

„Jsme v evropském kontextu absolutní průkopníci. Naší prioritou je ochránit práva spotřebitelů i zájmy ekonomických subjektů, na základě principu nerušte, odložte,” řekla ministryně turistiky Rita Marquesová.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Ostrov věčného jara - portugalská Madeira

Vláda doufá, že takto pomůže zmírnit škody způsobené koronavirovou krizí. Portugalsko loni navštívilo rekordních 16,3 milionu zahraničních turistů, z nichž asi polovina byla z Británie, Francie, Německa a Španělska, uvedla agentura Reuters.

Portugalské Nazaré: Poutní místo katolíků i extrémních surfařů

Cestování

Většina hotelů zavřená

Portugalské dovolenkové vouchery budou platit do 31. prosince 2021. Lidé, kteří v době do letošního 30. září přijdou o práci a budou nezaměstnaní, mohou žádat plné vrácení peněz za rezervace.

Turistický sektor se na portugalském hrubém domácím produktu (HDP) podílí asi z jedné pětiny. Omezení kvůli nynější pandemii, která téměř zastavila mezinárodní cestování, ho stejně jako v dalších zemích výrazně poškodí. Nyní je v zemi zavřeno přes 90 procent hotelů.

Portugalská vláda ale doufá, že tato země bude turisty vnímána jako bezpečná, mimo jiné proto, že si se šířením nákazy koronaviru relativně dobře poradila. V Portugalsku se dosud potvrdilo na 22 400 případů nákazy a 820 nakažených zemřelo.

Nablýskanou knihovnu jako z pohádky střeží netopýři

Cestování

Reklama

Související články

Madeira potěší sportovce i milovníky vína

Perla Atlantiku, ostrov věčného jara či evropské subtropy, jak se oblíbenému portugalskému ostrovu přezdívá, láká návštěvníky po celý rok. Teplota vzduchu tu...

Les, do něhož měly ženy vstup zakázán

Lesům byla odnepaměti přisuzována mystická moc. Keltští kněží, druidové, stromy uctívali a řecká mytologie je plná příběhů o dryádách, lesních nymfách, jejichž...

Lisabon s plným žaludkem a úsměvem na rtech

Portugalci mají přísloví, že smutek dluhy neplatí. Zakořeněné je v nich stejně jako láska k lahodnému jídlu a dobrému vínu. Zemi národu, který má touhu po...

Výběr článků

Načítám