Hlavní obsah

Nakažený žije se šestičlennou rodinou v bytě o 60 metrech čtverečních

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesát metrů čtverečních a jediná koupelna: tak vypadá byt, v němž žije sedm členů jedné jihoitalské rodiny, z nichž jeden má pozitivní test na koronavirus. Nakaženému je 71 let, jeho stav není ale natolik vážný, aby musel být hospitalizován. Úřady mu proto nařídily domácí karanténu, při níž je ovšem třeba být oddělen od ostatních členů domácnosti a používat jinou koupelnu.

Foto: Mauro Scrobogna, ČTK/AP

Dezinfekční jednotka v Itálii

Článek

To je ovšem v případě této chudé rodiny z předměstí jihoitalského Bari nemožné. Nemocný se musí o prostor dělit se svou matkou, manželkou, dcerou a jejím manželem a jejich dvěma nezletilými dětmi, napsal web Il Fatto Quotidiano.

Ludovico Abbaticchio, praktický lékař rodiny, ví, že v takové situaci hrozí nakažení všech rodinných příslušníků, sám s tím ale nemůže nic dělat. „Podobné případy nejsou bohužel ojedinělé, máme jich víc nejen tady v Bari, ale i v ostatních částech (regionu) Apulie a po celé Itálii,“ přiblížil.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„S takovými případy se setkávám každý den. Jsou to pacienti, kteří žijí s dalšími pěti až osmi lidmi na několika metrech čtverečních a s jednou koupelnou. Tímto způsobem je ale nákaza zaručena,“ varoval.

Zdůraznil, že je nezbytné, aby v podobných situacích zasáhly úřady. „Je třeba pro ně (nakažené) najít vhodné struktury, jako například hotely nebo nepoužívaná kasárna, a zaručit u nich pobyt v izolaci,“ zdůraznil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám