Hlavní obsah

Na svatbě na Uherskohradišťsku se koronavirem nakazilo 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na Uherskohradišťsku jsou dvě nová ohniska nákazy koronavirem. Jedním z nich je svatba, kde epidemiologové odhalili koronavirus u 11 osob. V pondělí o tom informovala Vendula Ševčíková z krajské hygienické stanice.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Testování na přítomnost koronaviru

Článek

„Neprodleně byla nařízena protiepidemická opatření a probíhá trasování osob v rizikovém kontaktu. Epidemiologickou situaci nadále monitorujeme,” uvedla Ševčíková.

Mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant řekl, že v uherskohradišťské nemocnici se nakazilo 13 lidí, a to tři pacienti a deset členů personálu. Nákaza se podle něj objevila na rehabilitačním oddělení. Nakažení pacienti mají mírné nebo žádné příznaky.

Tři nakažení pacienti spolu leželi na pokoji, kvůli symptomům se u nich udělaly testy, které potvrdily nákazu koronavirem. Nemocnice poté vyhledávala možné kontakty a testovala, první výsledky byly v neděli.

ON-LINE: V Česku bylo potvrzeno přes 20 tisíc případů nákazy koronavirem

Koronavirus

Nemocnice bude testovat minimálně stovku zaměstnanců, polovina z nich je již otestovaná. „Výsledky budeme mít průběžně, nějaké zítra, další pak v následujících dnech,” uvedl Havrlant. Nakažení byli přesunuti pro jistotu na infekční oddělení.

V nemocnici podle něj není uzavřeno žádné oddělení, na rehabilitačním oddělení jsou nadále stávající pacienti, ale nepřijímají se noví. Nedělají se také plánované operace velkých kloubů, protože by pacienti poté neměli být kam přeloženi. Akutní péče však není omezena.

„V současné době je evidováno 27 potvrzených případů onemocnění covid-19 na Kroměřížsku, 73 na Uherskohradišťsku, 19 na Vsetínsku a 46 na Zlínsku. Aktuálně je tedy ve Zlínském kraji celkem 165 nemocných,” uvedla Ševčíková.

Ve Zlínském kraji je podle hygieniků k pondělí od začátku pandemie 635 případů onemocnění covid-19, z toho čtyři úmrtí, 466 lidí bylo vyléčeno.

V současnosti s infekcí v České republice bojuje 5816 pacientů. Celkově se od začátku pandemie nakazilo více než 20 tisíc lidí, zhruba 70 procent z nich se už uzdravilo. Hospitalizováno je 104 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám