Hlavní obsah

Mladá žena v Bavorsku místo karantény obrážela bary. Teď jí spílají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Garmisch-Partenkirchen
Aktualizováno

Přispět k ochromení podnikání v gastromomii a života, který se začal pomalu vracet do starých kolejí, se podařilo 26leté ženě v bavorském městě Garmisch-Partenkirchen, píše server týdeníku Focus. Mladá žena navzdory tomu, že měla příznaky nákazy koronavirem a čekala na výsledky testu, porušila karanténu a šla se bavit do místních barů. Jak se ukázalo, byla nakažená. Během sedmi dnů došlo ve městě k výraznému nárůstu počtu nemocných.

Žena ignorovala karanténu, zřejmě rozšířila covid-19 v Garmisch-Partenkirchenu Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Nakažená žena se vrátila z dovolené v Řecku. „Byla u nás na testu a kvůli tomu, že měla příznaky, byla požádána, aby zůstala v karanténě a čekala na výsledek testu. Ona ale nařízení nedbala,“ uvedl mluvčí zemského zdravotního úřadu Stephan Scharf.

Místo, aby zůstala v karanténě, obcházela žena místní bary. Ve čtvrtek se účastnila například karaoke večírku v baru Peaches, kde nakazila dosud nespecifikovaný počet lidí.

Z premianta je problémové dítě, komentují Němci situaci v Česku

Koronavirus

„Jsem šokován tím, jak může být někdo tak hloupý a nezodpovědný,“ prohlásil majitel koktejlového baru Peter Messerschmitt. Je rozhodnutý, že bude ženu žalovat. „Stala se zabijákem našeho podnikání,“ dodal.

Aktuálně je ve městě 54 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Za kritickou hranici Němci považují 50 případů na 100 tisíc obyvatel. Od víkendu tam proto začala platit přísná opatření.

Přísná karanténa v Izraeli: 500 metrů od domu, dál ne

Koronavirus

Restaurace musejí zavírat ve 22 hodin a v barech se smí scházet maximálně pět lidí. U soukromých akcí je počet účastníků omezen na maximálně 50 osob v uzavřených místnostech, pokud se akce koná pod širým nebem, je povolen maximální počet 100 osob.

Zdravotnický a hygienický úřad nyní žádá všechny lidi ve věku 18 až 35 let, kteří trávili inkriminované večery v barech a klubech a mohli se s nakaženou ženou potkat, aby podstoupili test.

Žena je Američanka, ale v Garmisch-Partenkirchenu žije. Deník Bild napsal, že je pracovnicí amerických ozbrojených sil, které v Garmisch-Partenkirchenu fungují v rámci Centra pro výzkum bezpečnosti při Americko-německém vzdělávacím středisku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám