Hlavní obsah

Místo podpory objevil hasič na účtu astronomickou částku

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alespoň na chvíli se mohl cítit jako milionář dobrovolný hasič z amerického státu Indiana. Na bankovním účtu totiž objevil částku mnohonásobně vyšší, než byla očekávaná výše vládní podpory. K „nálezu” se však poctivě přiznal, informoval server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když si Charles Calvin zkontroloval stav svého bankovního konta, nestačil se divit. Místo očekávané podpory ve výši 1700 dolarů (40 tisíc korun) totiž objevil na účtu 8,2 milionu dolarů (200 milionů korun).

V tu chvíli se dobrovolnému hasiči v městečku New Chicago pořádně zatočila hlava. „Šel jsem se podívat do bankomatu, jestli už přišla vládní podpora, kterou měli rozesílat o víkendu, a nestačil jsem se divit,” popsal zážitek Calvin, jenž zkoušel zůstatek zobrazit opakovaně, vždy se stejným výsledkem.

Objevil přepravku s penězi, naložil ji do auta a odjel prokázat charakter

Koktejl

V pondělí muž všechno oznámil své bance a peníze z účtu v okamžiku zmizely. „Je to na nic, v jednu chvíli jste milionář a lusknutím prstu zase nemáte nic. Důležité je, že podpora na účtu zůstala,” bere Calvin situaci s nadhledem. Jestli se jednalo pouze o chybu na straně banky, nebo peníze skutečně poslal úřad, není jasné.

Jak pomáhají živnostníkům vlády v zahraničí? V Británii jim dají třikrát přes 76 tisíc

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám