Hlavní obsah

Objevil přepravku s penězi, naložil ji do auta a odjel prokázat charakter

Novinky, nčs

Poctivost není zdaleka samozřejmostí, zvlášť pokud je ve hře větší obnos peněz. Američan George Condash prokázal charakter, když se rozhodl odvézt desítky tisíc dolarů, které objevil v úterý před jedním z bankomatů v Michiganu, zpět do banky. Informoval o tom server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Krabici s penězi objevil Condash před jedním z bankomatů ve městě Westland. Označena byla štítkem „40 tisíc dolarů“, tedy v přepočtu necelý milion korun. Bezpečnostní kamery zachytily, jak peníze vzal, nasedl do auta a odjel pryč.

Zdálo se tak, že se Condash pokusí nalezené peníze přivlastnit, to se však nestalo. Poctivý nálezce totiž autem dojel k pobočce banky, kde na pult před překvapený personál postavil přepravku s finančním obnosem.

„Řekl jsem jim, že jim nesu 40 tisíc dolarů a jestli je za to odměna. Koukali na sebe dost zmateně,“ popisoval reakci personálu Američan.

Finanční odměna

Ukázalo se, že v přepravce je nakonec „pouze“ 27 tisíc dolarů (600 tisíc korun), které podle záznamu z bezpečnostních kamer u bankomatu zapomněli pracovníci, kteří zařízení plnili penězi. Condash na místo přijel zhruba o dvacet minut později, aby peníze vzal a odjel s nimi autem.

„Pokud by peníze nepřivezl, kontaktovali bychom policii, která by auto vypátrala,“ řekla Alicia Stewartová, finanční manažerka banky, která se poctivému nálezci odvděčila finanční odměnou. Její výše však zveřejněna nebyla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám