Hlavní obsah

Měl být v karanténě, ale povaloval se v Brně na ulici. Hrozí mu vězení

Novinky, pko
Brno

Nezodpovědnost některých lidí v době současné pandemie nezná hranic, jak se o tom na vlastní oči bohužel v úterý večer přesvědčili i brněnští strážníci. V brněnských Štýřicích totiž našli vedle cesty na trávníku ležet silně opilého mladého muže, který se jim přiznal, že měl být v karanténě. Muži nyní hrozí vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž ležel na trávníku vedle cesty, na ústech měl nasazenou roušku a přiznal jim, že byl v kontaktu s nakaženými osobami a dostal pokyn držet se v izolaci. Stvrzovala to i lékařská zpráva, kterou hlídce městské policie ukázal,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Kradli v Praze čokolády v době nouzového stavu, hrozí jim osm let vězení

Krimi

Strážníci naštěstí od začátku přistupovali k muži s respirátory nasazenými na obličeji.

„K silně opilému mladému muži ze severní Moravy přivolali speciálně vyčleněnou sanitku záchranné služby i hasiče, kteří před příjezdem zdravotníků všem třem přítomným dekontaminovali šaty a strážníkům i veškeré vybavení. Muže potom záchranáři odvezli ze Štýřic do nemocnice a strážníci případ postoupili státní policii pro důvodné podezření z trestného činu,“ dodal Ghanem.

Strážník, který manipuloval s opilcovými dokumenty, nastoupil ihned do karantény minimálně do doby, než budou známy výsledky mužových zdravotních testů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám