Hlavní obsah

Medvěd na parkovišti napadl muže, útok zachytila kamera

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný moment zažil 18. května na parkovišti v ruské Jaroslavli Jevgenij Zolotov. Těsně po půlnoci jej napadl medvěd a překvapeného muže zranil. Útok zachytila bezpečnostní kamera a video nyní zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rusa napadl na parkovišti medvědVideo: Caters News / RusVid, AP

 
Článek

„Šel jsem po ulici a z ničeho nic se na parkovišti objevil medvěd, který vyběhl zpoza stromu, a vrhl se na mě. Pokusil jsem se stát nehnutě, neměl jsem kam utíkat. Přesto na mě zaútočil,“ popsal děsivý moment Zolotov.

Medvěd muže poranil, ale nakonec se rozhodl odběhnout pryč. „Sotva jsem stál na nohou. Na parkovišti stál taxikář, naskočil jsem k němu do auta a odvezl mě do nejbližší nemocnice,“ řekl napadený muž.

Svět ohromilo video chlapce s medvědem, vzbuzuje ale pochybnosti

Koktejl

Zolotov vyvázl s prokousnutým bokem, lékaři v nemocnici museli ránu ošetřit a zašít. Medvěd po útoku odběhl pravděpodobně do blízkého lesíku.

Rusko je domovem zhruba poloviny všech medvědů hnědých na světě. Mezi lety 1932 a 2017 bylo podle oficiálních statistik v Rusku medvědem zabito nejméně 338 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám