Hlavní obsah

Madrid se od večera uzavírá, povoleny budou jen opodstatněné návštěvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Madrid a devět přilehlých měst vstoupí od pátečních 22:00 kvůli špatné epidemické situaci do uzávěry, oznámil regionální šéf zdravotnictví Enrique Ruiz Escudero. Španělská metropole se tak stane prvním evropským městem, které od prvního vzestupu infekce letos na jaře podobné opatření znovu zavede.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Madrid se chystá na lockdownVideo: Reuters

 
Článek

Obyvatelé hlavního města a jeho okolí budou mít zakázáno vycestovat kromě nutných případů. Oblasti budou zároveň kromě opodstatněných návštěv uzavřeny pro zbytek Španělů. Lidé mohou překročit městské hranice při cestě za prací či do školy, na návštěvu lékaře nebo na nákup. Zakázané budou cesty za všemi volnočasovými aktivitami.

Španělsko chce uzavřít Madrid a několik dalších měst

Zahraniční

Madrid je momentálně koronavirem nejhůře zasaženým regionem Evropy, uvádí agentura AP. Metropole podle Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) za poslední dva týdny registruje 695 případů koronaviru na 100 tisíc obyvatel, což je více než dvojnásobek celošpanělského průměru a sedmkrát více než průměr Evropy, která minulý týden evidovala 94 případů na 100 tisíc obyvatel.

Situace se však pomalu zlepšuje, domnívá se Ruiz Escudero. „Výsledky jsou nadějné. Počet (pacientů) přijatých do nemocnic se v posledních čtyřech dnech snižuje. Celkový počet nakažených se za jeden týden snížil o 16 procent,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám