Hlavní obsah

Maďaři v domácí karanténě musí označit své obydlí výraznou tabulí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Maďarská policie upřesnila podmínky domácí karantény, kterou musí splnit maďarští občané po návratu z rizikových zemí. Jejich součástí je i vyvěšení výrazné červené cedule s upozorněním o karanténě na vchodové dveře jejich obydlí.

Foto: gov.hu

Tabule, kterými musí být označeny domy nakažených v Maďarsku

Článek

Tabulka kromě zákazu vstupu musí také uvádět informaci, že tam bydlí člověk, který je pod epidemiologickým dohledem. Za odstranění upozornění ze dveří bez vědomí příslušných úřadů hrozí trestní stíhání.

Jako byste se topili a nemohli nic dělat, popsala lékařka osamělé umírání na Covid-19

Koronavirus

Maďarská policie oznámila, že minulý týden umístila do domácí karantény 460 lidí, kteří přijeli ze zahraničí. „Občané Maďarska, kteří přijíždějí z rizikových zemí, jsou umístěni do domácí karantény. Musí vystavit na dveře tabulku a s nikým se nesmí stýkat. Pokud nemají příbuzné, kteří by jim nakoupili, zásobování potravinami musí zajistit samospráva,“ uvedl policejní mluvčí Kristóf Gál.

Maďarský premiér Viktor Orbán v pondělí oznámil, že země uzavírá své hranice pro osobní dopravu. Do země mohou vstoupit pouze občané Maďarska. Obchody, restaurace a kavárny budou otevřeny jen do třetí hodiny odpoledne. „Výjimkou jsou potraviny, drogerie a lékárny,“ uvedl Orbán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám