Hlavní obsah

Luca varuje, Einstein uklidňuje. Papoušci se vyjadřují ke koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K varování před nebezpečím šíření koronaviru se v Izraeli připojil i papoušek šedý jménem Luca, který do svého okolí vykřikuje varovné vzkazy. Jeho americký „kolega” se pro změnu snaží občany uklidnit a jeho poselství jsou o poznání mírnější.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelský papoušek se naučil volat: Koronavirus, nechoďte ven!Video: Reuters

 
Článek

„Nechoďte ven!” vykřikuje izraelský papoušek. Čistou hebrejštinou Luca skřehotá: „Je tu koronavirus!” A dodává: „Nechoďte ven!”

Pták tak opakuje oficiální varování - Izrael nařídil obyvatelům, aby zůstali doma a tím zpomalili šíření koronaviru. Země zatím zaznamenala více než 2500 nakažených a pět obětí.

Jak významně zrychlit testování? Izraelci mají nápad

Koronavirus

Dvaadvacetiměsíční Luca není jediným papouškem, který se rozhodl pozvednout hlas v době nynější globální krize. V Texasu žije papoušek jménem Einstein, který namluvil vzkaz pro všechny, které sužuje strach z pandemie.

O psa se během karantény v Číně starali zdravotníci, zvíře pak nechtělo k majiteli

Koronavirus

Jeho poselství světu začíná slovy „Bůh vám žehnej”. Pak nabídne chléb a hrozny, a několikrát zopakuje: „Nebojte se, je to v pořádku.”

Připomene také, že bychom měli zůstat v klidu a že společně všechno zvládneme. A na závěr pro ty, kdo by to náhodou netušili, dodá: „Kukuřice je dobrá!”

Reklama

Výběr článků

Načítám