Hlavní obsah

Lidé poslali na pomoc rodině zesnulé zdravotní sestry i ostatním zdravotníkům statisíce

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Týden po založení sbírky na pomoc zdravotníkům nakaženým koronavirem, jejíž část pomůže i rodině zesnulé zdravotní sestry Věry Hanušové z Thomayerovy nemocnice, lidé na účet poslali přes 400 tisíc korun. Novinky o tom informovalo vedení města Říčany, které sbírku organizuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Když před více než dvěma týdny zemřela zdravotní sestřička Věra Hanušová z Thomayerovy nemocnice, která byla covidem-19 nakažena, byl to pro její kolegy šok a rozhodli se mezi sebou vybrat peníze, kterými by alespoň nějakým způsobem pomohli rodině kolegyně.

Sbírka za zesnulou sestřičku z Thomayerovy nemocnice. Obětovala se, míní její šéfka

Koronavirus

Sestra žila v Říčanech a místní starosta Vladimír Kořen se rozhodl pro širší sbírku a založil účet na pomoc nejen říčanské rodině, ale všem zdravotníkům nakaženým zákeřným koronavirem.

Do úterní 15. hodiny se na účtu 19-6131000227/0100 sešlo 400 638 korun.

„Musím přiznat, že mě reakce občanů velmi mile překvapila. Za pouhý týden přes čtyři sta tisíc korun, to je úctyhodná částka! Děkuji, děkuji, děkuji. Rychlá pomoc je dvojnásobná pomoc. Zařídíme, aby peníze byly co nejrychleji tam, kde mají pomáhat,“ řekl Novinkám Vladimír Kořen.

Zemřela nakažená zdravotní sestra z Thomayerovy nemocnice

Koronavirus

Zdravotní sestra zemřela 29. března. Policie označila smrt jako náhlé úmrtí, neoznačila viníka smrti koronavirus. Věra Hanušová se nakazila od pacienta, který byl do nemocnice přijat s podezřením na zápal plic a byl mu nakonec podáván experimentální lék Remdesivir.

Reklama

Výběr článků

Načítám