Hlavní obsah

Kvůli koronaviru Izrael nevpustí do země Němce, Rakušany, Švýcary, Francouze a Španěly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Z obav před šířením koronaviru přijal Izrael drastická opatření. Občané Německa, Rakouska, Švýcarska, Francie a Španělska nebudou vpuštěni do země, napsal server deníku Süddeutsche Zeitung.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní opatření kvůli koronaviru poznamenala i volby v IzraeliVideo: Reuters

 
Článek

„Nevstoupí do země, pokud nejsou připraveni a schopni jít do 14denní karantény,“ uvádí se v rozhodnutí izraelského ministerstva zdravotnictví. Opatření má vstoupit v platnost od pátečních 8.00 hodin.

Důvod, proč se tato opatření týkají právě těchto pěti zemí, nikdo nevysvětlil. Pokud se z těchto států vracejí Izraelci, musejí zůstat v domácí karanténě dva týdny, oznámil premiér země Benjamin Netanjahu na tiskové konferenci. V současné době se nachází v karanténě kolem 100 tisíc Izraelců, napsal deník Jerusalem Post.

Británie hlásí první oběť koronaviru

Koronavirus

Podobné opatření platí od minulého týdne i pro turisty a obchodníky, kteří chtěli do židovského státu přicestovat z Itálie. Mezi Izraelem a Itálií bylo dočasně přerušeno letecké spojení minulý týden. Itálie v současné chvíli patří mezi nejpostiženější evropské země v nákaze virem Sars-CoV-2.

Foto: Profimedia.cz

Lidé na letišti v Tel Avivu

Pro cestující z Číny, Jižní Koreje a Thajska platí omezení vstupu do země už dva týdny. Ze země nesmí vycestovat ti, kteří pracují ve zdravotnictví a také v přístavu. Obyvatelé Izraele, kteří se vracejí z mezinárodních konferencí, musejí zůstat v domácí dvoutýdenní karanténě. Domácí i mezinárodní akce, u nichž se očekává více než 5000 návštěvníků, se mají zrušit.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Izraelské ministerstvo zdravotnictví vyzvalo občany, aby se vyhnuli letecké dopravě, a Netanjahu žádal, aby si lidé nepodávali ruce.

V současné době Izrael hlásí 15 nakažených. Více než 5000 Izraelců se vrátilo ze zemí, které jsou klasifikovány jako vysoce nakažlivé, nebo byli ve styku s infikovanými.

Reklama

Výběr článků

Načítám