Hlavní obsah

Koronavirus rozdělil manžele. Už jsou spolu, zřejmě uzdraveni

Právo, znk

Manželský pár seniorů ze severu Itálie se nakazil novým typem koronaviru a v nemocnici museli každý do jiného pokoje. Nyní, když jsou oba na cestě k uzdravení, se znovu shledali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Leželi jsme v sousedních pokojích. Slyšela jsem ho dýchat, ale nemohla jsem ho vidět,“ řekla agentuře ANSA Annamaria Panzová (71), která se za svého o skoro dvacet let staršího muže vdala před 43 lety.

102letá Italka porazila koronavirus. Uzdravila se i bez léků

Koronavirus

„Vyjma práce jsme byli celé ty roky spolu. Nemáme děti, ale je nám dobře i tak,“ přiblížila.

Spolu žít, anebo zemřít

Ze začátku si mysleli, že dostali chřipku. „Několik dnů jsme leželi, ale pak už jsme nemohli ani vstát a odvezli nás do nemocnice,“ řekla žena. Po celou dobu, kterou strávila v pokoji, prý myslela na svého muže.

„Pořád jsem doufala, že je mu líp. I kdyby mně bylo špatně, hlavně ať on je zdravý. Bez něho bych žít nemohla,“ svěřila se.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nakonec to ale dopadlo dobře pro oba: manželé prozatím leží v izolaci v hotelovém pokoji, za několik dnů ale budou znovu testováni, a pokud se potvrdí, že se zotavili, budou se moci vrátit domů.

„Už se cítím líp, i když pořád slabá. Ať už ale máme žít, nebo zemřít, chceme to udělat spolu,“ dodala Annamaria s úsměvem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám