Hlavní obsah

Kilometrová fronta lékařů. Tak vypadal první výdej respirátorů v Olomouci

– Olomouc
Novinky, Richard Sůsa

První letadlo ČSA s ochrannými prostředky přepravenými z Číny přiletělo do Prahy v neděli. V pondělí zahájil Olomoucký kraj výdej rozděleného zdravotnického materiálu, na výdejní místo ve Fakultní nemocnici Olomouc však přijelo takové množství praktických lékařů, až vytvořili více než kilometrovou frontu vinoucí se areálem.

Foto: Andrea Adamcová

Fronta lékařů čekajících ve FN Olomouc.

Článek

Fotografie čekajících lékařů se objevily na sociální síti Facebook, odkud je autorka, praktická lékařka, později kvůli nevybíravým komentářům stáhla. „V pondělí byla fronta cca 1,5–2 km dlouhá, v úterý se už situace neopakovala. Zatím jsme dostali do ordinace tři respirátory darem od společnosti Avenier a nyní 10 respirátorů od státu. Jestli budou nějaké další příděly, netuším, proto jsem si dnes raději objednala od soukromé společnosti další respirátory FFP2,“ uvedla pro Novinky Adamcová.

Foto: Andrea Adamcová

Lékaři čekající na vyzvednutí zdravotnického materiálu ve FN Olomouc.

Zajištění větší plynulosti vydávání materiálu potvrdil Novinkám i mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher. „První den byla pro nás mimořádná záležitost, tyto služby běžně neposkytujeme. Zareagovali jsme, v úterý jsme již provozovali tři výdejní místa v nemocnici, to se už obešlo bez front,“ doplnil.

Británie hlásí 115 mrtvých za den, Francie 365

Koronavirus

Podle informací poskytnutých Novinkám náměstkem hejtmana pro zdravotnictví Daliborem Horákem posílili výdejní místo studenti Lékařské fakulty Univerzity Palackého Olomouc. „Bylo i dojednáno další případné personální posílení o pracovníky Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje v případě nutné potřeby,“ sdělil Novinkám.

Rovněž bylo přijato opatření, na jehož základě se množství odběratelů z olomouckého výdejního místa snížilo, 80 lékařů spadajících pod správní obvod obce s rozšířenou působností Šternberk bude své zásilky přebírat skrz tamní městský úřad.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám