Hlavní obsah

Jak se udržet ve formě v době karantény

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Fitness centra jsou zavřená a lidé dychtící po sportu už vymýšlejí nejrůznější způsoby, jak nevyjít z formy. Někteří cvičí sami doma, jiní využívají poměrně teplého počasí a vyráží běhat ven. Fitness trenéři vzali situaci do svých rukou a začali kontrolovat cvičence on-line či za nimi dojíždět do domácností.

Foto: Novinky

Udržte se v kondici i během karantény a cvičte doma.

Článek

Ještě v neděli organizovala některá sportoviště společné lekce pod širým nebem. Snažila se tak odvrátit nařízení vlády, které jim omezilo kapacitu cvičenců a bylo pro ně likvidační, protože náklady na nájmy tělocvičen nejsou malé, stejně tak platy trenérů. Po vyhlášení celostátní karantény jsou ale i tyto tréninky zrušené.

„Snažíme se tak rychle připravit tréninky v aplikaci, tak nás určitě přijďte takto podpořit. Tréninky budou stát 100 Kč,“ píše na facebookové stránce pražský Fresh Kruháč.

Podle lékařů je organizování společného cvičení nevhodné. Lidé by se mohli při zvýšené fyzické aktivitě a blízkosti snáze nakazit. „Navíc je to porušení karantény,“ řekl Novinkám předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka.

Proč je lepší překonat lenost a jít cvičit, i když se člověku nechce

Zdraví

Cvičte doma s vlastní vahou

Abychom předešli jakémukoliv nachlazení, doporučuje se kromě dostatečného spánku a omezení stresu i dostatek pohybu. K tomu se staví mnoho trenérů tak, že natáčejí videa na domácí cvičení a radí klientům, jak cvičit doma v době karantény.

„Tréninky nemusí trvat hodiny. Stačí vybrat jen správné cviky zaměřené na celé tělo. Nepotřebujete ani závaží. Dřep, klik a výpady se postarají o vše. Tyto cviky bych rozhodně nevynechávala. Cvičit lze na čas, opakování, nebo formou tabatu. Na YouTube lze najít mnoho tabata songů, které odpočítávají série za vás,“ radí čtenářům Novinek trenérka Nikola Bartáková.

Foto: archív N. Bartákové

Tip na domácí trénink

„Můj trenér mě rozhodně nenechá během karantény odpočívat, cvičíme společně on-line,” přiznala architekta z Prahy, která je zvyklá cvičit denně.

Povánoční hubnutí: Šest účinných cviků na posílení břišních svalů

Zdraví

Multisporty nefungují

Mnoho občanů vlastní kartičky Multisport. „Počínaje pátkem 13. března (6:00) jsme až do odvolání pozastavili využití všech karet Multisport. Po tuto dobu nebudeme klientům za naše služby nic účtovat. Platba za březen bude jen v poměrné výši za prvních 12 dní tohoto měsíce. Jakmile budou sportoviště znovu otevřena, karty neprodleně aktivujeme a vrátíme se do běžného režimu fungování,“ napsal Novinkám Miroslav Rech, jednatel společnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám