Hlavní obsah

Firma z Vratimova má osm nakažených, v karanténě je 120 pendlerů

– Vratimov

Osm nakažených zaměstnanců covidem-19 má k pátku společnost KES - kabelové a elektrické systémy z Vratimova u Ostravy, která vyrábí kabelové svazky pro automobilový průmysl. Koronavirem se nakazili zaměstnanci pocházející z Polska. V současné době pokračuje ve firmě výroba podle plánu, i když s mírně sníženou kapacitou. Společnost o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Mapy.cz

Arál firmy KES ve Vratimově

Článek

Do karantény muselo nastoupit nejen osm pozitivně testovaných zaměstnanců z Polska, ale i dalších 112 pendlerů, kteří dojíždějí z blízkého okolí.

„Jednali jsme okamžitě a odeslali do karantény jak pozitivně testované pracovníky, tak i osoby, s nimiž byly v kontaktu. Prvotním cílem všech opatření je ochrana zdraví našich zaměstnanců a zabránění šíření koronaviru,” uvedl generální ředitel společnosti KES Martin Svozil, která zaměstnává 1200 lidí.

Testy na koronavirus se ve společnosti konají každých deset dní a v posledních několika dnech bylo testováno 250 zaměstnanců z Polska, osm jich bylo pozitivních. Jde o osoby, které cestují každý den přes hranice v autobusech přepravujících 25 osob.

„Naším prvořadým cílem je udržovat provoz, abychom mohli včas plnit závazky vůči našim zákazníkům a zajistili dostatek výrobních kapacit,” uvedl Svozil.

Nákaza na severní Moravě se přesouvá do rizikové skupiny

Domácí

Ohniska nákazy se v regionu objevila už v několika firmách. Hygienici v pátek rozhodli o zpřísnění protiepidemických opatření v kraji. V regionu se znovu musejí nosit roušky v hromadné dopravě a vnitřních prostorách. Omezení se týkají i návštěv v nemocnicích či domovech seniorů, provozu restaurací a barů, hromadných akcí i takzvaných pendlerů. Okamžitá platnost i rozsah opatření vyvolala kritiku.

Někteří zahraniční pracovníci budou muset v ČR předkládat negativní testy

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám