Hlavní obsah

Evropě v boji proti koronaviru pomůže nejbohatší Číňan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V boji proti koronaviru pomůže Evropě nejbohatší muž Číny. Podnikatel a filantrop Jack Ma ve čtvrtek uvedl, že bude dotovat starému kontinentu výrobu 1,8 milionu roušek a 100 tisíc testovacích souprav, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Jack Ma finančně pomáhá v boji proti koronaviru

Článek

„Sice nás dělí několik tisíc kilometrů, svedeme ale boj s časem, abychom poskytli pomoc zemím v nouzi a společně překonali potíže,“ napsal Ma na sociální sítí Weibo (čínském ekvivalentu Twitteru).

Dodal, že slíbené vybavení dopraví na letiště v belgickém Lutychu, odkud bude přerozděleno do dalších zemí. Nejvíce pak do Itálie, která je v Evropě epicentrem nákazy.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Koronavirem se celosvětově nakazilo téměř 127 tisíc lidí, z nichž přes 4600 nemoci Covid-19, kterou vir způsobuje, podlehlo. Přes 68 tisíc lidí se uzdravilo.

Ma finančně pomáhá v boji proti koronaviru už od ledna. Ve snaze najít vakcínu proti nemoci poskytl přes svou charitativní společnost vědcům téměř 325 milionů korun. V březnu dotoval výrobu jednoho milionu ochranných roušek pro Japonsko a Jižní Koreu.

V Česku je 116 nakažených koronavirem

Koronavirus

Skrze svou charitativní společnost Ma dodal, že výzkumným týmům bezplatně poskytne nejlepší výpočetní techniku. „Využijeme všech našich prostředků, abychom pomohli zlepšit rozvoj a růst lékařské medicíny,“ uvedla nadace na platformě Weibo.

Jack Ma je čínský podnikatel a filantrop, který založil společnost Alibaba Group. Podle časopisu Forbes je nejbohatším Číňanem. Jeho jmění je odhadováno na bezmála 956 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám