Hlavní obsah

Distanční výuka? Plaga věří, že nebude celý rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) uvedl, že věří, že se žáci nebudou učit celý školní rok v distanční výuce. Rozhodnutí je ale podle něj na ministru zdravotnictví Janu Blatném (za ANO). V neděli to sdělil v Partii na Primě, kde debatoval s šéfem Starostů a nezávislých Vítem Rakušanem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr školství Robert Plaga

Článek

„Pevně doufám, že celý školní rok v distančním režimu nebude. Děláme vše pro to,“ řekl ministr Plaga.

Maturity budou letos lehčí

Koronavirus

Přál by si, aby se do škol vrátili všichni žáci, nejen tedy deváťáci a maturanti. „Hlavní slovo má ale ministr zdravotnictví,“ sdělil.

Návrat žáků je prioritou i pro Rakušana, podle kterého se musí do školy vrátit co nejrychleji žáci 9. tříd a maturanti. „To, že se nemohou vrátit, je vysvěcením vlády jako celku,“ uvedl s tím, že je přáním každého rodiče i učitele, aby se žáci vrátili co nejdříve.

Best in covid? Jsme na chvostu

Vláda by pak podle šéfa STAN měla začít více motivovat lidi k tomu, aby šli do karantény. Obětmi jsou podle něj pak právě žáci, kteří nemůžou do škol kvůli epidemii koronaviru.

Do škol se 1. února další žáci nevrátí

Koronavirus

S tím souhlasil i Plaga. „Můj názor je, že v situaci, ve které jsme, mají být motivováni ti, co covid mají a ti, kteří mají karanténu. Ale vláda rozhoduje ve sboru,“ reagoval.

Podle něj by tak mělo být prioritou, aby více lidí zůstávalo na homeofficech a aby se více testovalo.

Jak může vláda ještě přitvrdit? Vzít lidem poslední radosti nebo omezit pohyb kolem bydliště

Koronavirus

Šéf STAN Rakušan pak také uvedl, že je Česko v boji s pandemií nejhorší. „Best in covid se proměnilo v to, že jsme na chvostu. Mají všechna opatření kýženou účinnost? Přinášejí zlepšení a plní to, co si od nich slibujeme,” tázal se.

Reklama

Výběr článků

Načítám