Hlavní obsah

Do škol se 1. února další žáci nevrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Žáci posledních ročníků základních a středních škol se zpátky do lavic 1. února nevrátí. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) ve středu na Twitteru napsal, že se v provozu škol nic nezmění.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva ministr školství Robert Plaga a ministr zdravotnictví Jan Blatný (oba za ANO)

Článek

„Vzhledem k epidemiologické situaci se v provozu škol od 1. února nic nemění,” napsal Plaga na sociální síť.

Již dopoledne ministr ve Sněmovně uvedl, že návrat žáků do škol by měl přijít tehdy, až budou podmínky k jeho trvalému udržení.

Plaga: Závěrečné ročníky budou chodit do škol i v pátém stupni

Koronavirus

Ještě v pátek přitom tvrdil, že po dohodě s ministerstvem zdravotnictví by měli žáci závěrečných ročníků základních a středních škol usednout do lavic i v pátém stupni v rámci protiepidemické systému PES. Ten je v Česku aktuálně v platnosti. K výuce se tak nepřidají ani malotřídky.

O otevření škol pro právě tyto žáky mluvil dříve i ministr Blatný v souvislosti s úpravou systému PES, který ve středu projednává vláda. Avizovaná nová pravidla by měla podle dřívějších vyjádření platit nejspíše od 1. února.

Plaga: Návrat do škol v únoru? Pomohly by kloktací testy

Věda a školy

V úterý přibylo 9144 případů covidu, což je proti pondělí asi o 2200 víc. Oproti minulému úterý je ale počet nově diagnostikovaných nižší, a to zhruba o 500. Hospitalizovaných je aktuálně 6043 lidí, tedy zhruba o 152 méně než v pondělí. Počet pacientů v těžkém stavu klesl na 995.

Reklama

Výběr článků

Načítám