Hlavní obsah

Další nakažený zdravotník. Koronavirus má lékař z Břeclavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav
Aktualizováno

Osmým nakaženým koronavirem v Jihomoravském kraji je lékař z nemocnice v Břeclavi. „Jedná se o lékaře původem ze Slovenska, který na Slovensku trvale žije a do Břeclavi dojíždí do práce. Otestovat se nechal včera ve Fakultní nemocnici Brno a odjel domů do Bratislavy, kde je v domácí izolaci,” řekl ČTK Baťka

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nemocnice v Břeclavi

Článek

„Jedná se o lékaře původem ze Slovenska, který na Slovensku trvale žije a do Břeclavi dojíždí do práce. Otestovat se nechal včera ve Fakultní nemocnici Brno a odjel domů do Bratislavy, kde je v domácí izolaci,” informoval ředitel nemocnice Břeclav Petr Baťka.

Lékař pracuje na anesteziologicko-resuscitačním oddělení (ARO) a hygienici v současnosti testují všechny jeho kolegy.

Černý scénář v USA: Koronavirem se nakazí víc než polovina Američanů

Koronavirus

"Vzhledem k povaze oddělení, kde jsou zvýšená hygienická opatření a všichni neustále nosí ochranné pomůcky, nebudeme po dohodě s hygieniky vyhlašovat karanténu," uvedl Baťka s tím, že zatím není jasné, kde se lékař koronavirem nakazil.

Informace přichází krátce poté, co v sobotu odpoledne vyšlo najevo, že se koronavirem nakazil lékař z urgentního příjmu olomoucké nemoncice. Nakažen mohl být i personál a pacienti

Lékař z urgentního příjmu olomoucké nemocnice má koronavirus, nakažen mohl být i personál a pacienti

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám