Hlavní obsah

Bolsonaro se z covidu vyléčil, teď onemocněla jeho žena

– Brasília
Novinky,

U manželky brazilského prezidenta Jaira Bolsonara Michelle se potvrdila nákaza koronavirem. Uvedla to ve čtvrtek prezidentova kancelář. Sám Bolsonaro, který dlouho nákazu zlehčoval, byl také nakažený a už se vyléčil, ovšem trvalo to dva týdny.

Foto: Eraldo Peres, ČTK/AP

Brazilský prezident Jair Bolsonaro se svou ženou na středeční akci

Článek

„Vypadá to, že je v dobrém zdravotním stavu. Bude se řídit existujícími nařízeními,“ uvedl tiskový odbor kanceláře prezidenta o stavu první dámy. Dodal, že se o manželku stará stejný lékařský tým jako o hlavu státu.

Nákaza Michelle Bolsonarové byla oznámena tři týdny poté, co prezident 7. 7. uvedl, že měl pozitivní test na covid-19. Až v sobotu mu vyšel test negativní a mohl opustit svou rezidenci, kde byl v izolaci. Už předtím ale několik dní vycházel před rezidenci při každodenním vyvěšování vlajky.

Brazilský prezident má koronavirus

Amerika

Jakmile byl test negativní, jel se Bolsonaro projet po metropoli na motorce.

Ve středu se poprvé objevil na veřejné akci, kde se oznamoval program garantující práva vesničankám, ale nemluvil na ní. Byl v roušce a vedle něj stála jeho žena, rovněž v roušce

Bolsonaro má stále pozitivní test na covid

Amerika

Ve středu byl také zrušen zákaz vstupu cizinců do země, který platil od března. Mohou ale jen přilétat.

Bolsonaro covid-19 zlehčoval, mluvil o něm jako o chřipečce. Bral antimalarikum hydroxycholorochin, i když se ukázalo, že je neúčinné.

Bolsonaro čelí kritice, že pandemii podcenil. Ve středu v zemi zemřelo rekordních 1554 nakažených a celkový počet obětí překročil 90 000. Ve středu byl též zaznamenán rekordní denní počet 70 869 nových případů. V Brazílii se už koronavirem nakazilo přes dva a půl milionu lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám