Hlavní obsah

Chtěli vymyslet lék na koronavirus a zbohatnout, místo toho přišla smrt

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokus vyrobit účinný lék proti koronaviru se vymstil sedmačtyřicetiletému muži z Indie. Manažer farmaceutické společnosti a vystudovaný oftalmolog namíchal smrtící koktejl, který pozřel rovněž majitel firmy, ten však díky zásahu záchranářů přežil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oftalmolog, kterého indická média označila jako K. Sivanesana, pracoval jako manažer farmaceutické firmy s třicetiletou historií, jež se specializuje na ájurvédu, tedy systém alternativní a komplementární medicíny tradičně používaný v Indii.

Sivanesan vymýšlel receptury nových léků a často s nimi navštěvoval majitele firmy, sedmašedesátiletého doktora Raj Kumara. I tentokrát vypil Kumar látku, která měla být údajně lékem na onemocnění covid-19.

„Oba muži pozřeli namíchanou látku a projevily se u nich zdravotní problémy. Stav staršího pacienta je nyní stabilizovaný,” uvedl pro Indian Express vyšetřovatel případu.

Muž se otrávil čističem do akvárií, který obsahoval Trumpem vychvalovaný chlorochin

Koronavirus

„Zdá se, že oba věřili, že látka bude účinná proti onemocnění covid-19, směs měla zvyšovat počet krevních destiček v lidském těle. Jakmile se vyskytly zdravotní komplikace, byli oba muži hospitalizováni. Mladší z nich minulý týden zemřel,” doplnil vyšetřovatel.

Poslední slova před hloupou smrtí: Hádám, že tohle už znovu dělat nebudu

Koktejl

Podle policie smrtelný koktejl obsahoval oxid dusnatý, hydroxid sodný a dusičnan sodný. Za vytvořením nebezpečného jedu stála podle policie touha zbohatnout na vývoji léku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám