Hlavní obsah

Byli svoji 73 let, zemřeli nakažení koronavirem šest hodin po sobě

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psali si dopisy už během druhé světové války. Jejich manželství následně trvalo dlouhých 73 let. Wilford a Mary Keplerovi z amerického Wisconsinu zemřeli pouhých šest hodin po sobě, když se oba nakazili novým koronavirem. U Wilforda však nešlo o hlavní příčinu smrti, informoval server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oba manželé se znali už během druhé světové války, kdy si vyměňovali dopisy. Jejich manželství začalo v roce 1946 a od té doby trvalo po celých 73 let. Společně pár vychoval tři děti a později se dočkal i osmi vnoučat. Během letošních Velikonoc však museli být oba manželé hospitalizováni v nemocnici.

Už 8. dubna testy potvrdily nákazu novým koronavirem u dvaadevadesátileté Keplerové, jež byla následně umístěna do domácí karantény. Do nemocnice se dostala o čtyři dny později, kdy její o dva roky starší manžel ošklivě upadl a musel být hospitalizován.

V nemocnici následně testy potvrdily nákazu i u Wilforda a oba manželé už zůstali hospitalizováni. Ani během náročné situace od sebe nezůstali daleko. Zdravotníci přiblížili jejich postele blízko k sobě, aby se mohl pár držet za ruce a být stále spolu.

„Nevíme, kde se nakazili. Snažili jsme se jim co nejvíce pomáhat, ale chtěli žít svůj vlastní život, takže si třeba došli nakoupit nejnutnější potraviny,” uvedla vnučka Natalie Lameková.

Zemřeli šest hodin po sobě

Wilford, jenž utrpěl během velikonočního pádu poranění hlavy, svým zraněním podlehl po týdnu hospitalizace. Ačkoliv byl v té době nakažený koronavirem, lékaři jako příčinu smrti určili právě vážné zranění.

Pouhých šest hodin po smrti manžela zemřela i Mary Keplerová, u které se kvůli nákaze novým koronavirem zhoršil zdravotní stav. „Věděli, co se děje, a byli s tím smíření. Nyní odpočívají společně,” uvedla Lameková, která sama pracuje jako zdravotní sestra.

„Byli to dobří lidé. Chtěli jako většina rodičů pro svoje děti vždycky maximum a to se jim povedlo. Vychovali tři vzdělané potomky a milující rodinu,” dodal pozůstalý syn Michael Kepler.

Byli svoji 51 let. Zemřeli na koronavirus šest minut po sobě

Koronavirus

Ve Spojených státech se počet lidí nakažených novým koronavirem v úterý zvýšil na milion. V souvislosti s nákazou zemřelo téměř 57 tisíc osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám