Hlavní obsah

Tisková konference ministra Hamáčka po jednání krizového štábu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se na středeční tiskové konferenci vyjádří k aktuální epidemiologické situaci. Brífink je naplánovaný na 11:30, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání krizového štábu Video: ČTK

 
Článek

Vývoj epidemie v Česku stagnuje, počty nově nakažených neklesají, stejně jako počet hospitalizovaných, který se již několik týdnů pohybuje kolem 6000.

Babiš: Virus mutuje a je to zabiják. Chraňte se

Domácí

Za úterý pak dokonce přibylo v Česku poprvé od poloviny ledna více než 10 000 nakažených covidem. Laboratoře odhalily konktrétně 10 165 případů, o tisíc víc než před týdnem.

Hamáček by se mohl vyjádřit i k postupnému rozvolňování v oblasti školství. V pondělí po jednání vlády totiž uvedl, že potřebuje 24 hodin na vypracování plánu pro návrat žáků do škol.

Hamáček: Navrhnu samotestování jako v Rakousku

Domácí

Již dříve pak uvedl, že by se první část studentů mohla vrátit do lavic na přelomu února a března. „Budeme dělat vše pro to, aby termínem pro návrat byl přelom února a března, ale bude to záviset na tom, jestli se podaří připravit celý projekt testování,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám