Hlavní obsah

Australský řetězec a pošta přišly s řešením nákupů pro ohrožené skupiny lidí

Novinky, nčs

Když nemohou senioři nebo nemocní pro nákup, musí nákup k nim. Australský obchodní řetězec Woolworths vytvořil pro takové lidi speciální balíček, jenž až ke dveřím potřebných doručí australská pošta. Za balíček se platí, za doručení ne. Informoval o tom server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Speciální balíček v hodnotě 80 australských dolarů (1200 korun) obsahuje například fazole, těstoviny, margarín, čaj, ovesné vločky, džus, trvanlivé mléko, ale také něco dobrého na zub. Obsah balíčku lidé nemohou měnit.

Po objednání lidem balík doručí zdarma až domů australská pošta, která s řetězcem navázala spolupráci. Zájemci si počkají zhruba dva až pět dní.

111letý muž si posteskl, že ho koronavirus připravil o narozeninovou oslavu

Koronavirus

Senioři a další ohrožení lidé, například ti s chronickými onemocněními, si jej mohou objednat on-line, ale vzhledem k tomu, že ne každý senior si tyká s výpočetní technikou, zavedl řetězec i speciální telefonickou podporu.

Služba je zatím dostupná jen v některých australských státech, podle společnosti, která z doručování nemá žádný zisk, by ostatní měly následovat.

Foto: Profimedia.cz

Senioři, kteří si objednají balíček on-line, do obchodu nemusí.

„Víme, že mnoho lidí během karantény nemá možnost navštívit supermarket, takže se snažíme v těchto nelehkých časech pomáhat, kde je to potřeba,” uvedla ředitelka australské pošty Christine Holgateová.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám