Hlavní obsah

Žralok spolkl buřňáka, kradl mu potravu

Nevšední podívanou měla před nedávnem skupinka turistů, která se u pobřeží u města Port Lincoln v Jižní Austrálii vydala na potápění v kleci se žraloky. To nejlepší ale viděli z paluby lodě. Bílý žralok totiž před jejich zraky spolkl buřňáka – mořského ptáka, který mu kradl kousky tuňáka, jimiž se organizátoři výletu snažili predátora k lodi nalákat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok sežral ptákaVideo: Caters News/@venturingkessler, AP

 
Článek

Na záběrech je vidět, že žralok se pokusil ptáka napadnout opakovaně. Buřňák však bral jeho varování na lehkou váhu, a nakonec na to také doplatil. Vodní predátor jej nabral do tlamy, scvakl zuby a zmizel pod hladinou.

„Všichni byli šokovaní a ohromení ve smyslu 'wow, co jsme to právě viděli'. Stalo se to tak rychle,“ řekl Daily Mailu potápěč Ben Kessler, který video pořídil.

„Žralok ptáka dvakrát šťouchnul, dal mu varování, ale pták se o hodinu později vrátil,“ popsal potápěč situaci, která buřňáka stála život.

Podle něj není u žraloků výjimečné útočit na živočichy, s kterými soupeří o potravu. „Žraloci jsou velmi teritoriální. Kdokoliv či cokoliv, co jim stojí v cestě, se stává terčem,“ řekl s tím, že žralok ptáka později vyplivl.

Reklama

Výběr článků

Načítám