Hlavní obsah

Změna stejnokrojů! Švédské letušky budou pomáhat ve zdravotnictví

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédsko

Pro letušky skandinávské společnosti SAS momentálně není moc práce. Komerční lety se ruší a pro mladé ženy je to příležitost absolvovat několikadenní rekvalifikační kurz, po němž budou moci pomáhat ve zdravotnictví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Švédské letušky se přeučují na zdravotní sestryVideo: Reuters

 
Článek

Dánsko-švédská letecká společnost v březnu dočasně propustila 10 tisíc zaměstnanců, což je 90 procent veškeré pracovní síly. Cílem je minimalizace nákladů v době světové pandemie koronaviru.

Některé letušky však doma nezůstávají a absolvují třídenní zdravotnický kurz, který je následně opravňuje k práci ve zdravotnictví, kde je naopak personálu nedostatek. První skupina letušek kurz dokončila ve čtvrtek a další zhruba tři stovky by měly následovat v dalších týdnech.

„Nepřemýšlela jsem ani chvilku. Pokud tady ta možnost je, tak ráda pomůžu,” říká pětadvacetiletá Malin Ohmanová ze severu Švédska, která patří k prvním letuškám, které kurz dokončily a rovnou se vrhnou do terénu pomáhat ve zdravotnických zařízeních.

Švédská strategie proti koronaviru. Nástup na italskou cestu nebo oprávněná sebedůvěra?

Koronavirus

Švédsko je jedinou evropskou zemí kromě Běloruska, která ještě nezavedla drakonická opatření v souvislosti s koronavirovou pandemií. Vláda sice zakázala akce s účastí nad 50 osob, další opatření se ale nesou pouze ve formě doporučení.

Reklama

Výběr článků

Načítám