Hlavní obsah

Před rokem spadl z postele, od té doby žil 300kilový muž na podlaze. Nyní ho vysvobodil jeřáb

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý byl Alain P. z francouzského Perpignanu transportován do nemocnice. Muž, který váží podle odhadů 250 až 300 kilogramů, tam měl být transportován už v prosinci loňského roku, když spadl z postele. Tehdy to však odmítl a raději od té doby žil na podlaze. Do akce se zapojil jeřáb a padesátka hasičů a záchranářů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Morbidně obézního Francouze musel z bytu transportovat jeřábVideo: Reuters

 
Článek

Morbidně obézní Alain P. byl po pádu z postele vězněm ve svém bytě téměř rok. Záchranka se k němu nemohla dostat a použití jeřábu muž odmítl ze strachu, že by mu zničili byt. Během 12 měsíců se však jeho zdravotní stav natolik zhoršil, že změnil názor.

„Mám trochu obavy, protože doktoři neskrývali, že to bude složité vyzvednutí, ale jsme v situaci, kdy už takhle nemůže pokračovat a kdy je zásah komplikovaný. Držme palce, doufám, že mu bude brzo lépe,“ uvedl Alainův právník Jean Codognes.

Na začátku operace, které přihlížel zástup zvědavců, vysekali dělníci do zdi díru, aby k bytu mohl jeřáb přistavit kontejner.

Morbidně obézní muž zhubl dvě třetiny vlastní váhy. Cvičit nepotřeboval

Muži

„Zeď je otevřená, jedeme na čas. Připravujeme ho, zavádíme katetr a připravujeme léky, aby trpěl co nejméně,“ uvedl velitel operace záchranář Laurent Ortegan.

Záchranáři poté Alaina nadzvedli za pomoci nafukovacího polštáře a přesunuli do kontejneru. Vše proběhlo podle plánu a muž ve speciálně upravené sanitce zamířil do nemocnice v Montpellier, kde ho čeká několikaměsíční léčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám