Hlavní obsah

Morbidně obézní muž zhubl dvě třetiny vlastní váhy. Cvičit nepotřeboval

Novinky, nčs

Devětatřicetiletý Zach Moore z Floridy vážil před sedmi lety 235 kilogramů a k dýchání používal i kyslíkovou masku. V průběhu let se mu podařilo zhubnout 158 kilogramů na současných 77 kilogramů. Kupodivu k tomu nepotřeboval žádnou speciální tréninkovou kúru.

Foto: Profimedia.cz

Na fotografiích je vidět, jak moc se Moore proměnil.

Článek

Moore se rozhodně nebál dopřát si limonády plné cukru a nezdravé jídlo. Podle svých slov dokázal během jednoho dne vypít až čtyři dvoulitrové lahve koly. K snídani si dopřával nálož z fast foodů. A nutno říct, že na tvaru jeho těla a zdravotním stavu to bylo znát.

V prosinci roku 2013 vážil téměř čtvrt tuny a rozhodl se, že svůj život vezme do vlastních rukou. „Nemohl jsem ale začít jen tak chodit do posilovny. Hlavní důvod je ten, že nebydlím poblíž žádného takového centra,” vysvětlil Moore, jenž podstoupil i žaludeční bypass.

Foto: Profimedia.cz

K dýchání používal Moore kyslíkovou masku.

O to víc ale změnil jídelníček a nezdravé jídlo z fast foodů vyměnil za zeleninu a ovoce z vlastní farmy, na které žije. „Zhubl jsem opravdu pouze díky zdravé výživě,” tvrdí muž, který svého času musel používat k životu dýchací přístroj, aby vůbec mohl sedět na gauči.

Hotel už tlouštíky neubytuje, bojí se o vybavení

Koktejl

Po zhubnutí musel absolvovat chirurgické zákroky, při nichž mu lékaři odstranili přebytečnou kůži, a Moore se dnes může pochlubit optimální váhou a mnohem víc si užívá výchovu svého syna, kterého na sociálních sítích označuje za „svůj svět”.

Reklama

Výběr článků

Načítám