Hlavní obsah

Na švýcarský Matterhorn se promítaly vlajky států, které tvrdě zasáhla pandemie

Novinky, pal

Na švýcarském Matterhornu byla v minulých dnech k vidění velká světelná show. Pomocí rozsáhlého videomappingu byl světoznámý horský štít pokryt obrazy americké a britské vlajky.

Foto: Profimedia.cz

Prvním nápisem, který se na slavném štítu švýcarského Matterhornu objevil, byl jednoduchý slogan #hope (naděje)

Článek

Videoprojekce měla za cíl vyjádřit solidaritu se zeměmi, které mimořádně tvrdě zasáhla pandemie koronaviru. „Myslíme v této pohnuté době na všechny Američany,“ stálo v prohlášení turistického střediska Zermatt Matterhorn. „Ať vám dá naše poselství sílu a naději. Těšíme se, až se znovu potkáme na úpatí Matterhornu. Jsme v tom všichni společně,“ pokračovalo prohlášení.

Na zubatém štítu Matterhornu se vzkazy promítají už od 24. března. Má to na svědomí známý švýcarský umělec Gerry Hofstetter. Na horu od té doby umístil už vlajky Japonska, Německa, Španělska, Francie a Itálie. Světu tímto prostřednictvím vyslal i několik vzkazů, například známý slogan #StayAtHome (zůstaňte doma), #AllOffUS (všichni společně) nebo „Dream now – travel later“ (Teď sněte - cestujte později).

O první loupež ve Švýcarsku v době koronaviru se postaral Čech s respirátorem

Koronavirus

Tím vůbec prvním nápisem, který se na Matterhornu objevil, byl však jednoduchý slogan, kde se na červeném pozadí skvěl bílý nápis #hope (naděje).

Reklama

Výběr článků

Načítám