Hlavní obsah

O první loupež ve Švýcarsku v době koronaviru se postaral Čech s respirátorem

Novinky, jem
Neuenhof

O první ozbrojenou loupež ve Švýcarsku během pandemie koronaviru se postaral Čech s respirátorem. Vyzbrojen pepřovým sprejem vtrhl v neděli do kiosku v městečku Neuenhof nedaleko Curychu a odnesl si tržbu. Z lupu se však dlouho neradoval. Policie ho dopadla po 20 minutách v nedalekém domě. V pondělí o jeho prvenství informoval švýcarský server Blick.ch.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Přepadená prodavačka jednala tak, jak měla, a tržbu českému lupiči vydala. Ten tak uprchl s několika stovkami švýcarských franků, cestou ho ale viděli svědci, a jelikož si všimli i domu, do kterého muž oděný v mikině zabíhal, neměli pak problém nasměrovat přivolanou policii.

„Seděla jsem na balkoně a zahlédla ho. Manžel ho chtěl chytit, ale já mu to rozmluvila,“ řekla serveru Blick jedna z obyvatelek okolního domu.

Doprava je v karanténě poloviční, o víkendu je téměř umrtvena

Mobil

Bylo to první teplé nedělní odpoledne a z řetězu se utrhl první lupič, poznamenal k incidentu v jinak klidném asi šestitisícovém městě na severu Švýcarska bulvární web.

Server se pozastavil i nad nejen na švýcarské poměry nezvyklou volbou výzbroje a maskováním třicetiletého pachatele z České republiky. Samotný respirátor totiž identifikaci příliš nebrání a dóza se slzotvorným sprejem se neřadí mezi útočné zbraně.

Pachatel skončil v policejní cele a kromě soudu ho čeká také test na koronavirus. Zda je to kvůli tomu, že loupil v respirátoru, Blick neuvádí.

Reklama

Výběr článků

Načítám