Hlavní obsah

Horská dráha i nejdelší skluzavka v Česku. U letiště funguje nový zábavní park

Kristýna Léblová, Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V těsné blízkosti pražského Letiště Václava Havla vyrostl první zábavní park Majaland v České republice. Díky ploše devíti tisíc metrů čtverečních jde o vůbec největší krytý zábavní park s celoročním provozem. Zábavu si zde užívají malí i velcí, a to na dvanácti atrakcích včetně horské dráhy nebo nejdelší skluzavky u nás. Součástí parku je i divadlo a hračkářství. To vše v duchu pohádkového dobrodružství se včelkou Májou, Vilíkem a Vikingem Vikem.

Horská dráha nebo nejdelší a nejvyšší skluzavka v Česku. U letiště funguje nový zábavní parkVideo: Novinky

 
Článek

Hlavním lákadlem největšího krytého zábavního parku v České republice je bezesporu hned dvanáct nejmodernějších atrakcí. Nechybí mezi nimi 220 metrů dlouhá horská dráha, na které se každou hodinu sveze až 550 lidí rychlostí 40 kilometrů v hodině, až deset metrů vysoké kolotoče, obří houpačky či autodrom.

U pražského letiště se usídlili dinosauři. Nové muzeum láká na originální kostry i modely

Cestování

„Máme zde také nejdelší Vikovu skluzavku, která sahá do výšky 11 metrů a je dlouhá 33 metrů,“ řekl Novinkám provozní manažer Majalandu Praha Miroslav Ducháč s tím, že park je určen dětem od dvou do čtrnácti let, ale při pohledu na naplněnou plochu není výjimkou nadšený tatínek či maminka točící se například na řetízkovém kolotoči.

Těmito atrakcemi to ale rozhodně nekončí. „Majaland je zábavní park se vším všudy. Vedle atrakcí proto nabídne třeba i dětské divadlo, hračkářství a restauraci. A také úplně fantastickou příležitost, jak oslavit narozeniny, uspořádat párty nebo si užít koncert dětských idolů,“ říká Otto Jerman, ředitel projektu Majaland Praha.

Foto: Novinky

Mezi atrakcemi je i volný pád.

V místě se dodržují aktuální epidemiologická opatření. Ke vstupu je nutno prokázat se bezinfekčností, je nutné nosit roušky a dezinfikovat si ruce.

„Děti do šesti let roušky nosit nemusí,“ upřesnil Ducháč.

Vstupné o víkendu je 499 korun na osobu s tím, že děti do 99 centimetrů mají vstupenku o stokorunu levnější. Ve všední dny je vstupné o stokorunu levnější pro všechny. Ducháč ale doporučuje celoroční vstupenku, která stojí pro lidi nad jeden metr 1499 korun.

Majaland je součástí outletového a zábavního centra POP Airport. „POP Airport budujeme jako místo, které naprosto přirozeně propojí nakupování se zábavou. Je to místo pro celou rodinu, kde si každý najde to své. Kromě zábavního parku Majaland Praha je u nás možné navštívit světově unikátní Dinosauria Museum Prague, největší sbírku ikonických automobilů Classic Cars Gallery nebo si jen tak posedět na terase a pozorovat přistávající letadla. Samozřejmostí je výhodné outletové nakupování se slevami 30 až 80 procent každý den,“ doplňuje marketingový ředitel Kaprainu Jakub Dlouhý.

Jak v dětech probudit zájem o sport

Děti

Společnost Plopsa v Evropě provozuje osm zábavních parků. Ty každoročně navštíví více než tři miliony lidí. V roce 2021 v parku Plopsaland De Panne otevřela nejmodernější dráhu The Ride to Happiness by Tomorrowland, která je označována za vůbec nej horskou dráhu v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám