Hlavní obsah

Koronavirus zbrzdil rozjezd. Zájem o špičkové mobily od Samsungu pokulhává

Novinky, bri

Ještě před masivním šířením koronaviru v Evropě představila společnost Samsung špičkové smartphony, které představují to nejlepší z její nabídky. Modely z rodiny Galaxy S20 ale patrně své předchůdce v prodejních číslech nepředčí, neboť stále větší počty nakažených zájem lidí dramaticky brzdí.

Smartphony řady Samsung Galaxy S20 naživoVideo: Novinky

 
Článek

Samsung sice zatím oficiální čísla prodejů nezveřejnil, ale podle serveru Seoul Economic Daily dodávky nejnovějších prémiových telefonů od jihokorejského elektronického gigantu propadly v porovnání s loňskými desítkami zhruba o 40 %.

Prakticky s totožným tvrzením přispěchali také analytici ze společnosti Strategy Analytics. Podle nich se dodávky chytrých telefonů v prémiovém segmentu snížily napříč celým trhem o 38 %. Problémy tedy jistě nemá pouze jihokorejský elektronický gigant, ale také další výrobci.

Zájem o druhou skládačku od Samsungu je vysoký

Mobil

Chytrý telefon Galaxy S20 Ultra od společnosti SamsungVideo: archív výrobce

Novinky jsou přitom ve všech ohledech lepší než jejich předchůdci, nabízí se ve třech velikostech. Model Galaxy S20 nabídne 6,2palcový displej. Větší bratříček Galaxy S20+ se pak pochlubí 6,7palcovou obrazovkou, to nejlepší v nabídce bude představovat Galaxy S20 Ultra, který bude disponovat 6,9palcovou úhlopříčkou. Rozlišení je ve všech provedeních Quad HD+.

Vedle hlavního senzoru mají všechny tři telefony na zadní straně také teleobjektiv, širokoúhlý objektiv a ultraširokoúhlý objektiv. Mezi jednotlivými fotoaparáty je možné dle libosti přepínat.

Všechny modely jsou navíc připraveny na éru 5G, je s nimi tedy možné přijímat nejnovější generaci mobilního internetu. Ta je však v České republice dostupná jen v pár městech.

Foto: archív výrobce

Smartphone Galaxy S20 Ultra

Foto: archív výrobce

Smartphone Galaxy S20 Ultra

Samsung věří, že všechny novinky poslouží také jako „kapesní konzole“. Řada Galaxy S20 nabízí displej s technologií 120 Hz, díky čemuž umožňuje velmi plynulé překreslení pohybu. Rozdíl by měl jít znát především v rychlých on-line akcích, jako jsou Fortnite či PUBG Mobile.

Základní model Galaxy S20 s 8GB operační pamětí a 128GB úložištěm stojí 22 990 Kč. Za vybavenější a větší variantu Galaxy S20+ pak případní zájemci zaplatí 25 990 Kč. Ta má přitom stejné úložiště i paměť.

Vcelku logicky nejdráž vyjde provedení Galaxy S20 Ultra, které představuje to nejlepší z celé řady vlajkových lodí jihokorejského elektronického gigantu. Verze s 12GB pamětí a 128GB úložištěm stojí 34 990 Kč, zatímco vrcholné provedení s 16GB pamětí a 512GB úložištěm pak 39 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Všechny tři novinky vedle sebe – zleva Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra

Foto: archív výrobce

Detialní pohled na fotoaparát nové vlajkové lodi

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám