Hlavní obsah

Samsung postaví ve Vietnamu výzkumné centrum za miliardy

Hanoj

Společnost Samsung Electronics investuje 220 milionů dolarů (5,1 miliardy Kč) do výstavby výzkumného a vývojového centra ve Vietnamu. Informovala o tom vietnamská divize tohoto jihokorejského výrobce elektroniky. Zahajovací ceremoniál se ale nekonal kvůli cestovním omezením, které vyvolala epidemie nového typu koronaviru.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Centrum by mělo být hotové na konci roku 2022 a pracovat by v něm mělo 2200 až 3000 lidí. Samsung je největším zahraničním investorem ve Vietnamu, celkem už tam investoval kolem 17 miliard dolarů. Samsung je největším světovým výrobcem mobilních telefonů a ve Vietnamu vyrábí zhruba polovinu svých chytrých telefonů.

Koronavirus nahrává Samsungu, vyrábí totiž ve Vietnamu

Mobil

Plánované centrum by mělo být největší svého druhu v jihovýchodní Asii. Přispěje k výzkumu Samsungu v oblasti umělé inteligence, internetu věcí, velkých dat a mobilní sítě páté generace (5G).

Vietnam od 29. února kvůli obavám z nákazy koronavirem brání Jihokorejcům v bezvízovém vstupu do země. V Jižní Koreji, která je nákazou druhá nejvíce zasažená po Číně, počet infikovaných vystoupil na více než 4300. Na nemoc COVID-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje, tam zemřelo už 22 lidí.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Reklama

Související témata:

Související články

Koronavirus drtí technologický trh

Výrazný pokles výroby a s tím související propady prodejů. Taková je prognóza pro technologický trh v souvislosti s šířením koronaviru. Podle odhadů analytické...

Výběr článků

Načítám