Hlavní obsah

Foxconnu kvůli koronaviru klesl zisk téměř o 90 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej

Tchajwanské společnosti Foxconn v prvním čtvrtletí klesl meziročně zisk téměř o 90 procent na 2,1 miliardy tchajwanských dolarů (TWD; 1,8 miliardy Kč). Pandemie nemoci covid-19 totiž firmě přerušila výrobu, ale také prudce snížila poptávku po výrobcích od společnosti Apple a od dalších velkých klientů Foxconnu. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Firma, která je největším smluvním výrobcem elektroniky na světě, ale současně oznámila, že to nejhorší má už za sebou. Ve druhém čtvrtletí očekává stabilizaci podnikání a také růst výnosů ve srovnání s předchozím čtvrtletím.

Foxconn používá také název Hon Hai Precision Industry. Výnosy firmy se ve čtvrtletí snížily o 12 procent na 929,1 miliardy TWD (789,6 miliardy Kč). Foxconn už dříve varoval, že čeká propad tržeb kvůli uzavření továren v Číně, kde bylo kvůli koronavirové krizi dočasně nařízeno uzavřít továrny. Čína je hlavní výrobní základnou firmy. Foxconn dodal, že všechny jeho hlavní továrny v Číně už obnovily běžný provoz.

Koronavirus: Výrobce iPhonů Foxconn spouští linky na roušky

Ekonomika

Další vývoj poptávky po chytrých telefonech sice zůstává nejistý, jiné podnikatelské divize by ale měly vykázat ve druhém čtvrtletí růst výnosů o více než deset procent, uvedla firma. Pomoci k tomu má vyšší poptávka po elektronice určené pro práci z domova a po přístrojích pro internetové hry a jinou domácí zábavu.

Foxconn od roku 2000 působí také v České republice, kde má svou základnu pro Evropu, Blízký východ a Afriku. Výrobní závody má v Pardubicích a Kutné Hoře.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám