Hlavní obsah

Koronavirus: Výrobce iPhonů Foxconn spouští linky na roušky

Novinky, tov

Obří výrobce elektroniky Foxconn se kvůli šíření koronaviru rozhodl k nezvyklému kroku. Ve svých továrnách v Číně otevírá linky na výrobu ochranných roušek, informoval server BBC.

Foto: Aly Song, Reuters

Lidé s rouškami nakupují v supermarketu v Šanghaji

Článek

Foxconn je nadnárodní korporace s hlavním sídlem na Tchaj-wanu. V továrnách na jihu Číny vyrábí elektroniku jako třeba telefony iPhone pro americkou firmu Apple, nebo čtečku Kindle pro Amazon.

Přiletí z Číny do Prahy a ochrannou roušku si hned na letišti sundají

Domácí

Firma chce do konce měsíce vyrábět dva miliony roušek denně. „V této válce proti epidemii hraje roli každá vteřina,“ uvedl Foxconn v prohlášení. Dodal, že včasná opatření mají pomoci zabránit šíření viru, chránit životy a nemoc porazit.

Počty nakažených rostou každý den, už jsou v řádu desetitisíců. Stovky lidí nákaze podlehly.

Obyvatelé Wu-chanu musejí úřadům denně hlásit svou teplotu

Svět

Testovací výrobu roušek už společnost zahájila ve své klíčové továrně v Šen-čenu. Roušky zpočátku bude dávat vlastním zaměstnancům na ochranu proti šíření viru, jakmile posílí produkci, bude je dodávat i ostatním.

Společnost současně chystá obnovení běžné výroby, kterou kvůli šíření viru úřady pozastavily. Součástí opatření pro návrat pracovníků do práce je i měření teploty u vstupu.

Číňané proti koronaviru nasazují lék vyvinutý Čechem

Svět

K výrobě roušek se připojil i americký výrobce aut General Motors. V továrně, kterou provozuje s čínskou Saic, otevře 14 produkčních linek s kapacitou 1,7 milionu masek denně.

Aby byly masky účinné, je vedle jejich kvality důležitá i častá výměna, jinak se na nich virus může uchytit. Již krátce po propuknutí epidemie ve Wu-chanu byly masky v lékárnách vyprodané.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám