Hlavní obsah

Tvůrci Fortnitu dostali miliardovou injekci

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popularita Fortnitu nijak dramaticky neklesá ani po letech, z čehož může mít studio Epic Games opravdu velkou radost. Zástupci tohoto herního domu se nyní pochlubili tím, že od investorů dostali miliardovou injekci, aby mohli i nadále rozvíjet své aktivity. Upozornil na to server IGN.

Ukázka ze hry Fortnite - kapitola 2/sezóna 2Video: archív tvůrců

 
Článek

Historicky to není poprvé, co si studio Epic Games šlo pro peníze k investorům. Zatím poslední kolo financování přitom tomuto podniku vyneslo rovnou jednu miliardu dolarů, což odpovídá bezmála 21,6 miliardy korun.

I když se to může zdát jako závratná částka, hodnota celé společnosti je v současnosti 28,7 miliardy dolarů (622,5 miliardy korun). Ředitel Epic Games Tim Sweeney v souvislosti s novou finanční injekcí nicméně zdůraznil, že je stále většinovým držitelem akcií.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite – kapitola 2.

Server ING si přitom všímá toho, že velký potenciál vidí ve studiu Epic Games evidentně japonský elektronický gigant Sony. Ten letos investoval ze všech firem nejvíce – zhruba 200 milionů dolarů. O rok dříve to přitom bylo dokonce 250 milionů dolarů.

„Velmi si vážíme nových i existujících investorů, kteří podporují naši vizi pro Epic Games. Jejich investice nám pomůže ke zrychlení všech našich úsilí v našich hitech Fortnite, Rocket League a Fall Guys,“ prohlásil Sweeney.

Na iPadech a iPhonech chybí Fortnite přes půl roku. A smír je v nedohlednu

Hry a herní systémy

Právě Fortnite je jedním z největších hitů studia Epic Games, a to již několik let v řadě. Tato zběsilá akce má na čtvrt miliardy uživatelů, což z ní dělá nejúspěšnější on-line multiplayerový titul současnosti, jak připomněl server The Verge.

Jde o Battle Royale hru, ve které se uživatelé převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite – kapitola 2.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám