Hlavní obsah

Fortnite dostane konkurenci, Valorant bude zadarmo

Novinky, abr

Už v letošním roce bychom se měli dočkat zbrusu nové videohry od studia Riot Games, která bude zadarmo. Jmenuje se Valorant. Půjde o bezplatný titul, který by měl být podle očekávání vážnou konkurencí pro populární Fortnite či Counter Strike: Global Offensive.

Ukázka ze hry ValorantVideo: archív tvůrců

 
Článek

Zmiňované tituly patří do žánru battle royale, princip je tedy prakticky vždy stejný. S trochou nadsázky se dá říci, že vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Například v titulu Fortnite se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Hrát je přitom možné i v týmech a v podstatě jediným cílem je přežít déle než soupeř.

Ukázka ze hry Fortnite - kapitola 2/sezóna 2Video: archív tvůrců

Fortnite má na čtvrt miliardy uživatelů, což z něj dělá nejúspěšnější on-line multiplayerový titul současnosti, jak připomněl server The Verge. Takové popularity dosahuje především díky tomu, že je nabízen úplně zadarmo – hráči platí pouze za skiny, tanečky a podobné vychytávky, když o to stojí. Utratit nicméně nemusí ani korunu a hrát mohou neomezeně.

A přesně to by měl být také jeden z hlavních taháků titulu Valorant. Však má také Riot Games s podobnými on-line tituly bohaté zkušenosti, v minulé dekádě zabodovalo studio internetovým hitem League of Legends.

Očekávaná videohra Half-Life: Alyx se odhaluje předčasně

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Valorant

I s ohledem na to se tvůrci netají tím, že mají opravdu velké ambice, budou se snažit, aby byl Valorant jedním z nejúspěšnějších esportových titulů současnosti. Srdce herních fanoušků se budou snažit si získat poutavou grafikou, která se podobá titulu Overwatch.

Hráči se v nové on-linovce setkají s celým arzenálem zbraní, chybět nicméně nebudou ani kouzla. Prim by nicméně měly hrát střelné zbraně. Střílečka bude z pohledu první osoby a hráči by se měli rozdělit vždy do týmů po pěti.

Zveřejněné video odhaluje také to, že na začátku každého kola budou mít jednotliví hráči stejný výběr zbraní a že kouzla budou unikátní pro každou postavu, za kterou se hráči rozhodnou hrát. Na bližší informace si budeme muset ještě nějakou dobu počkat, premiéra titulu Valorant je nicméně naplánována na léto.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Valorant

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám