Hlavní obsah

V osmi letech se stal profesionálním hráčem. Rovnou dostal 700 000 korun

Je mu teprve osm let. Ještě před pár měsíci se rozhodoval, zda dá přednost hře na klavír, nebo mačkání kláves u počítače. Láska k virtuálním světům ale nakonec zvítězila. Osmiletý Joseph Deen z americké Kalifornie se stal vůbec nejmladším profesionálním hráčem Fortnitu na světě, informoval server BBC.

Ukázka ze hry Fortnite - kapitola 2/sezóna 2Video: archív tvůrců

 
Článek

Joseph se stal součástí herní skupiny Team 33. „Cítil jsem se úžasně, když jsem tuhle nabídku dostal. Už dřív jsem přemýšlel o tom, že budu profesionální hráč, ale nikdo mě nebral vážně, dokud nepřišli lidé z Teamu 33,“ svěřil se osmiletý chlapec.

Ten totiž už delší dobu porážel všechny své vrstevníky. A co víc, v titulu Fortnite dokázal překonat i celou řadu zkušených dospělých hráčů, kteří se této hře věnují několik hodin každý den po dobu několika let.

Foto: Team 33

Joseph Deen

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite – kapitola 2

Nábor mladíka mezi profesionály přitom probíhal dost podobně, jako když se draftuje nějaký špičkový sportovec. „Volal nám skaut, že objevil neskutečně dobrého kluka. Moc jsem mu nevěřil, když mi říkal, že je mu teprve osm let,“ neskrýval své počáteční rozčarování šéf a spoluzakladatel Teamu 33 Tyler Gallagher.

Proto se chtěl s mladíkem setkat a vyzkoušet ho. „Když jsme začali hrát jeden na jednoho, bylo mi vše jasné. Smlouvu s ním musíme podepsat, nebo to udělá hned někdo jiný,“ doplnil Gallagher.

Epic si stěžuje na Apple u Komise. Kvůli Fortnitu

Hry a herní systémy

Ten však nechtěl prozradit, na kolik si osmiletý chlapec přijde. Uvedl pouze, že jako nástupní bonus dostal 33 000 dolarů, tedy v přepočtu více než 713 000 korun. To by mělo stačit na pořízení špičkového počítače, aby jeho herní um nebyl nijak limitován pomalým hardwarem.

Fortnite má na čtvrt miliardy uživatelů, což z něj dělá nejúspěšnější on-line multiplayerový titul současnosti, jak připomněl server The Verge. Jde o Battle Royale hru, ve které se uživatelé převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite – kapitola 2

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite – kapitola 2

Reklama

Související témata:

Související články

Slavný internetový mem opět ožil ve Fortnitu

Tanečky a Fortnite k sobě neodmyslitelně patří. Nyní tvůrci z herního vydavatelství Epic Games opět oživili slavný internetový mem – do nabídky emotů, které je...

Výběr článků

Načítám