Hlavní obsah

Pro přenosný PlayStation bude možné nakupovat filmy

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sonyho konzole PlayStation Portable (PSP) není určena pouze náruživým hráčům. Dovoluje také přehrávat filmy a hudbu. Sony chce její potenciál dále rozšířit - plánuje spustit portál, přes nějž bude možné nakupovat multimediální obsah pro PSP.

Článek

Přestože dostal Sony PlayStation Portable do kolébky integrovaný přehrávač optických disků (UMD formát), nedaří se Sony prodávat příliš mnoho filmů nahraných na UMD médiu.

Důvod je prostý - UMD nahrávky jsou nepříjemně drahé, častokrát se jejich cena vyrovná ceně filmu uloženého na DVD médiu.

Ovšem konzole PSP má v záloze jiný trumf - podporuje paměťové karty standardu MemoryStick Pro Duo. Značná část uživatelů v současnosti používá pro přehrávání filmů právě MMS formát, na něž filmy stahuje.

Sony se snaží právě MMS karty propagovat a v souvislosti s nimi hledá novou cestu, kterak na konzolku dostat multimediální obsah. V prvním čtvrtletí příštího roku proto Sony spustí službu, přes niž bude možné nakupovat filmy online.

Podle zástupců Sony již značná část majitelů PSP pracuje se 4 GB MMS médii. A na ty se vejde asi deset filmů v rozlišení pro PSP, dodala Sony. 

Firma již zahájila ohledně nového servisu rozhovory se společnostmi Amazon, Movielink a CinemaNow. Video on demand pro konzoli PSP by mohlo opět oživit její prodeje. Od dubna 2005 do března 2006 se jich prodalo na 14 miliónů, v následujícím období to má být však o 5 miliónů méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám