Hlavní obsah

Nejlepší zrcadlovka od Nikonu jen tak nebude. Kvůli koronaviru

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nikon představila minulý měsíc svou nejlepší digitální zrcadlovku D6, která se měla již tento měsíc začít ve vybraných státech prodávat. Nakonec je ale vše jinak – výrobce se omluvil všem lidem, kteří si přístroj předobjednali, že vyjde citelně později.

Profesionální zrcadlovka Nikon D6 Video: archív výrobce

 
Článek

Místo března by se měl podle aktuálních odhadů Nikon D6 objevit na pultech obchodů v květnu. Výrobce uvedl, že za zpoždění může především šíření koronaviru a s tím související problémy s dodávkami jednotlivých dílů.

„V důsledku zpoždění při zadávání zakázek na díly a komponenty od třetích stran bude uvedení modelu D6 zpožděno. Všem zákazníkům se omlouváme,“ stojí v prohlášení japonské společnosti.

Ferrari mezi foťáky. Nikon má zrcadlovku pro nejnáročnější uživatele

Hardware

Základem nové vlajkové lodi od Nikonu je CMOS snímač ve formátu kinofilmu s rozlišením 20,8 megapixelů. Novinka má 105 volitelných zaostřovacích polí s křížovými snímači, což odpovídá o 1,6krát vyšší hustotě než u předchůdce. Fotit například nejrůznější sportovní disciplíny v uzavřených halách by tedy neměl být žádný problém. Tato zrcadlovka totiž nabízí i 3D sledování objektu, aby byly výsledné momentky co možná nejostřejší.

Snímací frekvence s plně automatickým zaostřováním je 14 snímků za sekundu, v živém náhledu se však dostanete pouze na 10,5 snímku za sekundu. Snímač nabízí relativně vysoký rozsah citlivosti, ISO je možné nastavovat od 100 do 102 400, k dispozici je nicméně i rozšiřitelný systém od ISO 50 do 3 280 000. Při takto vysoké hodnotě je možné proměnit bez nadsázky noc v den.

Foto: archív výrobce

Nikon D6

Fotit je možné buď pomocí optického hledáčku s prvky OLED, nebo prostřednictvím 3,2palcového dotykového displeje, který slouží zároveň k prohlížení pořízených momentek. Podporovány jsou přitom paměťové karty XQD a CFexpress, které patří aktuálně k těm nejrychlejším.

Pro přenos momentek do počítače či jiného zařízení je nicméně možné využít také kabelovou síť LAN nebo bezdrátové rozhraní WiFi. Relativně robustní tělo je možné navíc zabezpečit proti odcizení prostřednictvím zámků standardu Kensington, stejný systém mimochodem využívají například i notebooky.

Foto: archív výrobce

Nikon D6

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Koronavirus kazí plány Microsoftu i Googlu

Neuplyne prakticky měsíc, aby se nekonala nějaká velká tisková konference předních technologických společností. Hned několik akcí měly od začátku roku...

Výběr článků

Načítám