Hlavní obsah

Stavební spoření poráží inflaci, výnos se blíží čtyřem procentům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavební spoření si v letošním roce zřídí zhruba půl milionu lidí. Zájem o tento produkt tak v posledních letech znovu pozvolna roste. A stavební spořitelny chtějí získávat víc klientů, předhánějí se tak ve výhodných nabídkách. Potřebují získávat vklady klientů, proto v těchto dnech dokážou nabídnout zhodnocení, jaké tady už dlouho nebylo.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čistý výnos ze stavebního spoření, tedy výnos po odečtení všech poplatků a zdanění, se blíží v některých případech i čtyřem procentům ročně. Podmínky pro získání takovéhoto výnosu přitom nejsou nijak složité.

„Stavební spořitelny dlouhodobě nabízejí nejvyšší výnos mezi všemi zajištěnými produkty, mezi zabezpečenými produkty je stavebko jediné, které pravidelně poráží inflaci. V posledních týdnech navíc zhodnocení dále roste, už dlouho nebyla tak výhodná chvíle pro založení stavebního spoření,“ uvedl Tomáš Kořínek z Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS), která obsluhuje zhruba 1,3 milionu klientů.

Spořitelny se předhánějí ve výhodných nabídkách

Stavební spoření v poslední době získává na atraktivitě, což podporují i samy spořitelny svými výhodnými nabídkami. Například ČMSS nyní nabízí hned dva bonusy, které dají dohromady až tři tisíce korun. Smlouvu o stavebním spoření si nyní klienti mohou uzavřít zdarma, a to až do cílové částky 150 tisíc korun.

Běžně činí poplatek jedno procento z cílové částky, ušetřit tak lze 1500 korun.

Pokud si klient zřídí běžný účet ČSOB Plus konto nebo Premium konto, dostane smlouvu zdarma až do cílové částky 200 tisíc korun, a navíc odměnu jeden tisíc korun na nově zřízený účet. Při využití této akce se výnos stavebka od ČMSS vyšplhá až na 3,8 procenta.

Bez poplatku si do 31. října 2019 můžete sjednat spořicí smlouvu s cílovou částkou 200 tisíc korun i v Raiffeisen stavební spořitelně (RSTS) a opět tak ušetříte dva tisíce korun. Akce se vztahuje jak na spořicí tarif pro dospělé nad 26 let, tak na zvýhodněný tarif pro děti a mladé do 25 let včetně s pevnou a velmi atraktivní úrokovou sazbou 1,5 procenta ročně.

U tarifu pro děti a mladé do 25 let se tak zhodnocení při započtení plné státní podpory dva tisíce korun pohybuje lehce pod čtyřmi procenty ročně, u tarifu pro dospělé nad 26 let činí také až 3,8 procenta ročně.

Do konce září máte možnost získat prémii dva tisíce korun za uzavření smlouvy o stavebním spoření u Stavební spořitelny České spořitelny. Dosáhnout tak můžete až na zhodnocení 3,6 procenta ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám