Hlavní obsah

Poslední možnost nakoupit v H&M. V Moskvě se před prodejnami tvořily obří fronty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédský oděvní řetězec H&M v úterý v Moskvě naposledy otevřel své prodejny. Zájem o poslední kusy oblečení byl obrovský, před obchody se tvořily dlouhé fronty. Po vyprodání posledních zásob se totiž H&M z ruského trhu definitivně stáhne. Firma to oznámila už v polovině července.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před H&M v Moskvě se vytvořila dlouhá fronta před definitivním uzavřením obchoduVideo: Reuters

 
Článek

Podle serveru The Moscow Times se dlouhé fronty před prodejnami tvořily v moskevských obchodních centrech Metropolis či Aviapark. V nadcházejících týdnech pak mají naposledy otevřít všechny prodejny H v 65 ruských městech, aby doprodaly své poslední zásoby.

„Lidé mají právo být oblečeni.“ H&M čelí v Rusku žalobě kvůli zavřeným prodejnám

Ekonomika

H své podnikání v Rusku přerušil už 2. března, tedy týden po zahájení ruské invaze na Ukrajinu. Mezi některými občany v Rusku to vyvolalo vlnu nevole, přičemž jeden právník dokonce firmu zažaloval za to, že ruské zákazníky diskriminuje, když jim odpírá právo na to být oblečeni.

Foto: Reuters

Před H&M v Moskvě se vytvořila dlouhá fronta před definitivním uzavřením obchodu.

Před dvěma týdny společnost oficiálně oznámila, že v zemi nadobro končí. „Po pečlivém zvážení považujeme vzhledem k současné situaci za nemožné pokračovat v našem podnikání v Rusku. Jsme velice smutní z dopadu, který to bude mít na naše kolegy, a jsme velmi vděční za všechnu jejich tvrdou práci a obětavost,“ uvedla generální ředitelka společnosti Helena Helmerssonová.

Oděvní řetězec H&M odchází z Ruska

Ekonomika

Módní prodejce začal v Rusku působit v roce 2009, své působení tam postupně rozšířil až na více než 150 kamenných prodejen.

Kvůli ruské agresi na Ukrajině opustila ruský trh řada západních společností. Ze známých značek se jedná například o fastfoodového giganta McDonald's, kavárenský řetězec Starbucks či prodejce nábytku Ikea. Z oděvních značek se pak z Ruska zcela stáhly Marks & Spencer, Nike nebo Levi's.

Reklama

Výběr článků

Načítám