Hlavní obsah

Vojtěch: Babiš na jednání o opatřeních k rouškám byl, panovala shoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch ve čtvrtek řekl, že na pondělním jednání Rady vlády pro zdravotní rizika byla na navrhovaných opatřeních, tedy i na znovuzavedení nošení roušek na některých místech, shoda. Jednání rady se přitom jako její předseda účastnil i premiér Andrej Babiš, který později označil opatření jako chaotická.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a premiér Andrej Babiš

Článek

Z výstupu jednání vyplynulo, že se rada shodla na rouškách ve školách mimo třídu a také v obchodech a zdravotnických zařízeních. Zaznělo také, že povinnost, kde roušku nosit, ještě upřesní ministerstvo zdravotnictví.

Od 1. září se vrací povinné roušky do vnitřních prostor a veřejné dopravy

Domácí

To ve středu přišlo s tím, že roušky budou plošně povinné například i v restauracích mimo okamžik konzumace nebo například u kadeřníka.

Premiér Babiš následně večer v Radiožurnálu řekl, že je v šoku z toho, co z ministerstva zdravotnictví vypadlo, a že bude potřeba se s ministrem sejít a řešit to. Řekl, že má například výhrady k pravidlům nošení roušek ve školách. O nich se ale mluvilo už v pondělí po jednání, na kterém Babiš byl.

Jsem v šoku, co z ministerstva vypadlo, říká Babiš. Chaos s rouškami projedná s Vojtěchem

Domácí

Vojtěch dodal, že změny, které ve čtvrtek oznámil, nebere jako osobní prohru. „Reagujeme na situaci. Neřekl bych, že je to moje porážka. Situace se od pondělí vyvinula,” vyjádřil se ministr.

Odmítl, že by se měnila drtivá většina opatření. Změny se ale týkají nejdiskutovanějších míst, kam chodí velké množství lidí, jako jsou obchody, školy nebo restaurace, kde roušková povinnost odpadla.

Zase změna. Roušky nebudou povinné v restauracích, obchodech ani školách

Domácí

Přehledně: Kde budou od 1. září povinné roušky (stav k 20. srpnu)

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám