Hlavní obsah

Ve středu ráno se opět mimořádně sejde vláda

Novinky, Klára Beranová, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ve středu ráno mimořádně zasedne kabinet, oznámil v úterý odpoledne úřad vlády. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) v úterý ve Sněmovně naznačil přitvrzení opatření proti koronaviru, dosud přitom tvrdil, že se současná omezení nechají běžet dva týdny a pak se vyhodnotí.

Budeme muset přitvrdit, řekl poslancům ministr zdravotnictví Roman PrymulaVideo: psp.cz, ČTK

 
Článek

„Kontaktů mezi lidmi je stále příliš mnoho. Tím je logické, že budeme muset zřejmě představit vládě přísnější opatření,” řekl v úterý na plénu Sněmovny Prymula.

Podle něho navíc někteří lidé opatření úplně nedodržují, a proto se snižuje jejich účinnost.

Budeme muset přitvrdit, řekl poslancům Prymula

Domácí

Nákaza se podle ministra začala navíc výrazněji šířit i mezi rizikovými skupinami, zejména mezi seniory. „Kroky by tedy měly vést k tomu, abychom snížili reprodukční číslo, ale i značnou virovou nálož v populaci,” nastínil možná další opatření. Virová nálož je totiž podle něj nyní větší, než se očekávalo.

Opatření se měla vyhodnotit

Prymula ale přitom dosud tvrdil, že se vláda nechystá v příštích dnech zpřísňovat opatření. Chtěla naopak počkat a vyhodnotit vliv těch současných.

„Teď je čas na vyhodnocení opatření, která jsme zavedli minulý a tento týden. Teď se nechystáme na zpřísnění, minimálně týden, ale myslím si, že dodržíme tu dobu 14 dnů, kdy do dalšího zpřísňování nepůjdeme,” sdělil v sobotním rozhovoru pro Právo.

Prymula: Týden až dva další zpřísňování nebude. Nejvýš roušky venku

Koronavirus

Připustil ale, že by do té doby mohlo dojít ještě k zavedení roušek venku. To také vláda v pondělí odklepla. Rozhodla o nošení roušek venku a v autě, pokud v něm cestuje více lidí, kteří nejsou rodina. Toto opatření začne platit ve středu.

Poslední opatření před lockdownem? Roušky povinně venku i v autě

Koronavirus

Vláda bude jednat ve středu od 8. hodiny ranní, tisková konference je naplánovaná na 9:30.

Reklama

Výběr článků

Načítám