Hlavní obsah

Tisková konference po mimořádném jednání vlády

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Ve středu ráno mimořádně zasedla vláda premiéra Andreje Babiše (ANO). Tématem byla zhoršující se epidemiologická situace v Česku. Zřejmě tak dojde ke zpřísnění již přijatých opatření. Brífink po jednání byl naplánovaný na 9.30, ale má veliké zpoždění. Novinky ho nabídnou živě.

Tisková konference po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Kontaktů mezi lidmi je stále příliš mnoho. Tím je logické, že budeme muset zřejmě představit vládě přísnější opatření,” nastínil průběh jednání ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO).

Členové vlády už v úterý večer diskutovali o možném omezení pohybu lidí, služeb i otevírací doby obchodů, uvedla Česká televize na základě vyjádření nejmenovaného účastníka jednání.

„Mělo by to být jako na jaře. Zavřené služby a obchody, vyjma potravin a drogerií. Když nic neuděláme, tak nám to ty špitály zničí,” řekl serveru Seznam Zprávy jeden z účastníků jednání.

Prymula má navrhnout uzavření obchodů a služeb

Koronavirus

Vláda tak přikročí zřejmě k dalším opatřením jen dva dny poté, co přijala nová. V pondělí totiž zavedla povinnost nosit roušky i venku v obcích a městech, ale i v autě, pokud v něm cestuje více lidí, kteří nejsou z jedné rodiny. Opatření začnou platit od středy.

Prymula ale přitom dosud tvrdil, že se vláda nechystá v příštích dnech zpřísňovat opatření. Chtěla naopak počkat a vyhodnotit vliv těch současných.

Reklama

Výběr článků

Načítám